Aproape 30 de hectare din Parcul Șipote, înregistrate ca pădure-parc, iar Ion Lungu speră să poată fi preluate de municipalitate


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că o suprafață 28,19 hectare din Parcul Șipote care este în prezent în administrarea RNP Romsilva din zona Cetății de Scaun a Sucevei a fost clasificată de Romsilva în categoria pădure-parc.

parc sipote

Lungu a spus că poate fi un prim pas pentru ca acest parc să poată trece în proprietatea municipiului Suceava.

El a spus că în condițiile în care această suprafață de pădure-parc ar trece în proprietatea municipiului Suceava se vor putea amenaja aleile, se vor amenaja locuri de odihnă, dar și terase, construcții ușoare.

Lungu a explicat că proiectul de amenajare al parcului ar urma să fie susținut din bugetul local.

Totodată, Lungu a arătat că zona va fi administrată în regim silvic cu o structură de specialitate.

El a evitat să spună dacă în zona respectivă vor fi emise autorizații de construire pentru proprietarii de teren de acolo, arătând că în condițiile actuale nu se pot elibera astfel de autorizații, dar că va fi obligat să o facă dacă vor exista decizii ale instanțelor de judecată.

De menționat este că preluarea parcului Șipote în proprietatea municipiului Suceava nu va soluționa problema spațiilor verzi din municipiu întrucât, potrivit legislației, inclusiv pădurile-parc sunt în extravilanul localităților.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de