Al doilea caz de rabie la vulpe înregistrat în acest an în judeţul Suceava


Intră acum și în grupul de

Un caz de rabie s-a înregistrat în judeţul Suceava la o vulpe împuşcată pe Fondul de Vânătoare 33 Codrii Voievodesei de pe raza Ocolului Silvic Marginea, autorităţile sanitare veterinare instituind un program de măsuri specifice.pentru stingerea bolii.

vulpe

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, medicul veterinar Vasile Semeniuc a declarat, joi, pentru NewsBucovina că acest caz de rabie a fost confirmat, marţi, prin analize de laborator care au evidenţiat prezenţa virusului rabic la vulpea împuşcată pe Fondul de Vânătoare 33 Codrii Voievodesei din cadrul Ocolului Silvic Marginea.

“S-a făcut notificarea la Fondul de Vânătoare 33 Codrii Voievodesei, din cadrul Ocolului Silvic Marginea. S-a întocmit un act sanitar veterinar de declarare a bolii şi a fost efectuată o anchetă epidemiologică de către medicul veterinar Laurenţiu Leon Postolache, care a stabilit şi un plan de măsuri pentru stingerea bolii”, a spus Semeniuc.

Planul de măsuri pentru eradicarea bolii prevede, printre altele, instituirea unui control sanitar-veterinar în zona în care a apărut cazul de rabie, delimitarea zonei infectate în urma evaluărilor epidemiologice, examinarea clinică în zona infectată a tuturor animalelor receptive, identificarea contacţilor, iar animalele cu semne clinice de boală vor fi eutanasiate şi vor fi prelevate probe pentru diagnosticul de laborator.

Totodată, în afara zonei infectate se va stabili o zonă de supraveghere în care va fi efectuată catagrafierea câinilor şi pisicilor.

Purtătorul de cuvânt al DSVSA Suceava a precizat că acesta este al doilea caz de rabie la vulpe înregistrat în acest an în judeţul Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de