Gratuitatea pensionarilor pe autobuzele TPL verificata de Prefectura


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a anuntat ca intentioneaza sa verifice legalitatea hotarârii Consiliului Local Suceava prin care pensionarii cu pensii sub 1.000 de lei beneficiaza de gratuitati pe transportul local în comun din municipiul resedinta de judet. Onofrei a spus într-o conferinta de presa ca reprezentantii Prefecturii vor analiza aceasta hotarâre prin care se asigura gratuitatea transportului în comun pentru pensionari, existând suspiciunea ca hotarârea în cauza acorda un ajutor societatii locale de transport public local, care apartine municipalitatii. „Sa vedem daca e un ajutor legal”, a precizat prefectul.  

Pensionarii suceveni beneficiaza deja de abonamente gratuite dupa ce Consiliul Local Suceava a adoptat un proiect de hotarâre initiat de consilierii PSD, prin care s-a majorat de la 250 de lei la 1000 de lei  plafonul de venituri de la care pensionarii beneficiaza de gratuitate pe mijloacele de transport local.  

Consilierii PSD au motivat initiativa pentru ca, odata cu cresterea pensiilor, numarul celor care au pensii mai mici de 250 de lei ar fi scazut foarte mult. În baza noii hotarâri a CL Suceava, beneficiaza de transport gratuit aproximativ 22.000 de pensionari suceveni.


Intră acum și în grupul de