Vizita sefului Statului Major General al Fortelor Armate bulgare in Romania


Intră acum și în grupul de

Seful Statului Major General al Fortelor Armate bulgare, generalul Zlatan Stoikov, efectueaza o vizita oficiala în România, pâna pe 21 februarie, la invitatia omologului sau, amiralul dr. Gheorghe Marin.

Programul vizitei cuprinde convorbiri oficiale între cei doi lideri militari, primire la ministrul apararii, vizitarea unor unitati ale Armatei României, a unor institutii militare de învatamânt si a unor obiective cultural-istorice, precum si depunerea unei coroane de flori la Mormântul Ostasului Necunoscut.

Generalul Zlatan Stoikov s-a nascut la 17 martie 1951. A îndeplinit de-a lungul carierei functii de comandant de pluton si de companie în unitati mecanizate, comandant batalion logistic, ofiter cu Operatiile si sef al Operatiilor la esaloanele armata si comandament al Fortelor Terestre, comandant de divizie, comandant de corp de armata, comandant al Comandamentului Fortelor Terestre, loctiitor al sefului SMG al Fortelor Armate bulgare. Îndeplineste functia actuala din 2006, an în care a fost avansat la gradul de general. Este casatorit si are doua fiice.


Intră acum și în grupul de