ISJ va organiza concursuri pentru 21 posturi de inspectori scolari si 124 de directori


Intră acum și în grupul de

Odata cu încetarea suspendarii concursurilor pentru ocuparea functiilor de inspector scolar / inspector scolar de specialitate si pentru ocuparea functiilor de director / director adjunct la unitatile de învatamânt, I.S.J. Suceava organizeaza în acest semestru concursuri pentru ambele tipuri de posturi. Potrivit sefului ISJ Suceava, Petru Carcalete, pentru ocuparea posturilor publicate de inspectori scolari si inspectori scolari de specialitate, care se va desfasura în perioada 4-14 martie, la finalul perioadei de înscriere, din cele 23 de dosare depuse pentru cele 21 de posturi, au fost validate 22, întrucât în cazul unui candidat, unul dintre documentele prezentate nu se afla în copie legalizata, dupa cum este prevazut în Metodologia de concurs.

„Fata de posturile  publicate s-a înregistrat cel putin un candidat pentru fiecare post, cu exceptia domeniilor minoritati rromi, limba franceza, resurse umane; pentru posturile de inspectori scolari pentru limba si literatura româna s-au înscris 4 candidati, iar pentru învatamântul primar, 2 candidati” precizeaza inspectorul scolar general. Acesta mai spune ca examenul pentru postul de inspector cuprinde cinci probe: evaluarea curriculum-ului vitae, aprecierea recomandarii Consiliului de Administratie, inspectia scolara la clasa, proba practica ( asistenta la o ora, analiza lectiei, întocmirea procesului verbal de inspectie) si interviul, prin care se testeaza cunostintele de legislatie scolara si management ale candidatilor (sustinerea unui test grila si transmiterea acestuia la o adresa electronica si interviul propriu-zis, în fata comisiei, cu prezentarea unei proiectii manageriale, pe directiile prioritare ale disciplinei / domeniului ).

Si posturile de directori si directori adjuncti care ocupa functiile cu delegatie, vor fi scoase la concurs în perioada 19 martie – 3 aprilie 2008. Astfel, în perioada 28 februarie – 7 martie 2008, se fac înscrieri pentru 124 posturi vacante de directori si directori adjuncti în unitatile scolare ale judetului Suceava, dintre care 13 posturi  de directori de liceu, 14 posturi directori la scoli de arta si meserii, 7 posturi de directori la gradinite, postul de director al Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala si 18 posturi de directori adjuncti. 


Intră acum și în grupul de