Val de accidente cu 14 răniți, sâmbătă, în județul Suceava. Peste 50 de angajați ai ISU Suceava cu 17 autospeciale au intervenit


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari suceveni au intervenit sâmbătă, 22 octombrie, în urma a 7 accidente rutiere, care s-au înregistrat în intervalul orar 8:45 – 22:57.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a precizat că la intervențiile legate de aceste accidente au intervenit 56 de angajați cu 17 autospeciale.

Astfel, primul accident, anunţat la ora 8:45, s-a produs pe raza oraşului Dolhasca, pe DJ208A, unde un autocar, care transporta 38 de persoane, a părăsit partea carosabilă şi a lovit un stâlp de susţinere a liniei de înaltă tensiune (27.000 V) a CFR. Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu victime.accident-dolhasca-5

Ulterior, la ora 10:51, s-a anunţat un accident rutier, produs pe DN2H, în localitatea Gălăneşti, şi în care au fost implicate două autoturisme şi un camion. Două persoane au avut nevoie de îngrijire medicale.

Tot în Gălăneşti a avut loc un alt accident rutier, anunţat la ora 12:52. Un autoturism a intrat într-un stâlp de beton, conducătorul auto fiind rănit.

Potrivit Poliției, în acest caz, șoferul era băut.

Astfel, în timp ce conducea autoturismul pe un drum comunal din localitatea Gălănești și efectua virajul la stânga, un bărbat de 58 de ani, din comuna Bilca, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsind partea carosabilă și a lovit frontal un stâlp de beton. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ulterior, la ora 17:57, un autoturism, în care se aflau două tinere de 18 ani persoane, s-a lovit puternic de o clădire la Coșna. Cele două persoane au fost rănite şi au rămas încarcerate.

Potrivit Poliției Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe un sector de drum cu succesiune de curbe, de pe DN 17, în comuna Coșna, pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de ploaie, a carosabilului umed şi a lipsei de experienţă în conducere, o tânără de 18 ani, din comuna Dorna Candrenilor, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune laterală cu un imobil. Din accident, a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto și rănirea ușoară a unei tinere de 18 ani, din comuna Crucea, pasageră în autoturism.

 

În cursul serii, la ora 19:27, dispeceratul pompierilor militari este anunţat că, pe DJ176, în localitatea Vatra Moldoviţei, s-a produs un accident rutier între două autoturisme, rezultând rănirea a 6 persoane.

Poliția a stabilit că, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 176, în localitatea Vatra Moldoviței, un tânăr de 26 de ani, din comuna Moldovița, a intrat în depăşirea unui vehicul, a pătruns pe contrasens  şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus regulamentar din sens opus, de un bărbat de 28 de ani, din comuna Marginea.

Din impact, a rezultat rănirea șoferului de 26 de ani și a unei femei de 50 de ani din comuna Moldovița, pasageră în maşina acestuia, precum şi rănirea ușoară a celuilalt șofer de 28 de ani.

La ora 22:39, un autoturism a intrat în coliziune cu un stâlp de beton, pe raza localităţii Barnari, oraşul Broşteni. Două persoane au fost rănite, dintre care una a rămas încarcerată.

Ultimul accident rutier, a fost anunţat la ora 22:57, şi s-a produs în municipiul Suceava, pe str. Humorului. Un autoturism a părăsit partea carosabilă şi a acroşat un indicator de circulaţie, conducătorul auto fiind rănit și a murit la spital.

Poliția a stabilit că în timp ce conducea autoturismul pe DN 17B, în localitatea Holda, orașul Broșteni, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, la ieșirea dintr-o curbă, un tânăr de 25 de ani, din localitate, a pierdut controlul asupra direcției mers, a lovit un stâlp de la rețeaua de energie electrică.

Din accident, a rezultat vătămarea corporală gravă a șoferului care ulterior a decedat la spital, precum și rănirea ușoară a unui localnic de 18 ani, pasager în autoturism.


Intră acum și în grupul de