Șofer din Todirești prins în timp ce circula în stare avansată de ebrietate, reținut și propus pentru arestare preventivă

Polițiștii suceveni au reținut un șofer care circula în stare avansată de ebrietate și fără permis de conducere și propun arestarea preventivă a acestuia.

FOTO: satmareanul.net
FOTO: satmareanul.net

Potrivit Poliției Suceava, sâmbătă seara, la  ora 19.30, un echipaj din cadrul Secţie de Poliţie Rurală  Dărmănești, a oprit în trafic, pe un drum comunal neclasificat din comuna Todirești, un autoturism condus de către un bărbat de 46 ani, localnic și întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest,  rezultatul fiind de 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea cu ocazia controlului și a verificărilor efectuate s-a constatat că  şoferul nu deține permis de conducere valabil întrucât i-a fost anulat.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” și „conducerea unui autovehicul de către o persoană care are permisul de conducere anulat”, ce va fi soluționat procedural, iar duminică, în continuarea cercetărilor, după administrarea probatoriului, s-a dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore a bărbatului de 46 ani, care a fost introdus în  arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, în urma continuării cercetărilor cu privire la o tamponare din 12 octombrie, provocată de un șofer băut, a fost dispusă o nouă măsură preventivă, conform legii.

Astfel, în 12 octombrie,  12.10.2016, ora 16.35, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției Fălticeni au fost anunțați despre faptul că a avut loc o tamponare iar conducătorul auto este sub influența băuturilor alcoolice.

În urma verificărilor s-a stabilit că un bărbat de 37 ani, din comuna Rădășeni în timp ce conducea autoturismul pe strada Nicolae Bălcescu, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ulterior, în urma analizei probelor biologice recoltate în cauză a rezultat o alcoolemie de 2,85 mg/l alcool pur în sânge.

La 21.10.2016, dosarul a fost analizat de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni care a dispus prin ordonanţă confirmarea măsurii controlului judiciar propusă de către poliţie pe o perioadă de 60 zile.

În cauză cercetările sunt continuate de către Compartimentul Rutier al Poliţiei Municipiului Fălticeni.

 

Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că urmare a consumului de alcool        se diminuează coordonarea motrică şi echilibrul, sunt alterate atenţia,         percepţia, puterea de judecată şi controlul de sine.

Tinerii şoferi băutori sunt şi mai expuşi pericolelor, din cauza lipsei lor de experienţă şi a tendinţei mai mare de a risca, specifică vârstei. Alcoolul îi provoacă conducătorului auto o stare euforică, care îl face pe cel de la volan să se simtă mai curajos, mai îndrăzneţ dar, în realitate, el nu-şi mai poate controla reacţiile.