Incendiu la un complex comercial din Vama


Intră acum și în grupul de

Un puternic incendiu a izbucnit joi dimineata, la ora 10:15 la un complex comercial aflat pe strada Victoriei din comuna suceveana Vama. Dupa anuntarea incendiului, Detasamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc a plecat cu trei autospeciale, la fata locului fiind gasiti 5 voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Vama „înarmati cu galeti”. Potrivit ofiterului informare-relatii publice din cadrul ISU „Bucovina” Suceava, capitan Dan Baltaru, la sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la acoperisul complexului comercial, cu învelitoarea din material tip „onduline”, pe astereala din lemn, pe o suprafata de 700 mp.

„În acest timp exista pericolul ca incendiul sa se propage la întreg complexul si la trei gospodarii învecinate”, precizeaza capitanul Dan Baltaru.

Incendiul a fost lichidat dupa o ora, flacarile distrugând astereala din lemn a acoperisului complexului comercial pe o suprafata de 700 mp, degradându-se si planseul etajului I, pagubele fiind evaluate la 50.000 lei (500 milioane de lei vechi).

În urma cercetarilor s-a stabilit ca incendiul a izbucnit datorita efectului termic produs de cosul de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile din vecinatate -carton asfaltat.

Pompierii au reusit sa salveze cladirea si cele trei gospodarii învecinate, în valoare totala de aproximativ 1.600.000 lei. 


Intră acum și în grupul de