Un bărbat care a dat foc mașinii fostei sale iubite, în Vatra Dornei, reținut


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au identificat și reținut un bărbat de 36 de ani care este acuzat de distrugere prin incendiere după ce a dat foc mașinii fostei sale iubite din Vatra Dornei.

masina incendiu

Potrivit Poliției Județene Suceava, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată, duminică dimineața despre faptul că în curtea unui imobil situat pe strada Roșu din municipiul Vatra Dornei, arde un autoturism.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că un cetăţean se afla în trafic, la volanul autoturismului personal, pe DN 17, iar în jurul orei 03.40 a ajuns pe strada Roșu din municipiul Vatra Dornei, ocazie cu care a observat că în curtea unui imobil arde un autoturism.

Respectiva persoană a apelat imediat la 112 și a sesizat producerea incendiului, după care s-a deplasat la locuința persoanei vătămate, pe care a înștiințat-o despre incident.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul ISU Bucovina, Detașamentul Vatra Dornei, care a procedat la stingerea incendiului, iar în primă fază s-a stabilit ca și cauză de producere un scurtcircuit la compartimentul motor, datorat unui conductor electric defect, autoturismul fiind avariat în proporție de 50%.

Pe parcursul cercetării locului faptei care a fost efectuată de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale – Poliţia Municipiului Vatra Dornei, cu ocazia examinării în detaliu a autoturismului au fost descoperite indicii cu privire la săvârşirea unei fapte intenţionate.

În aceste condisții au fost demarate, de îndată, cercetările prin deplasarea unei echipe operative, stabilindu-se că proprietara autoturismului este o tânără de 25 ani, localnică, care a parcat mașina în curtea locuinței la  sâmbătă, în jurul orei 19.00.

Din datele şi informaţiile obţinute de poliţişti a fost identificat şi principalul suspect, fostul concubin al femeii, un bărbat de 36 de ani, din comuna Dorna Candrenilor.

Au fost alertate mai multe echipaje de ordine publică şi poliţie rutieră, iar duminică la ora 08.00, acesta  fiind identificat pe raza comunei Dorna Candrenilor, în autoturismul la volanul căruia se afla  un tânăr de 29 ani, din municipiul Vatra Dornei.

Având în vedere faptul că şoferul emana miros de alcool, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat. Persoana în cauză a fost condusă la Spitalul municipal Vatra Dornei în vederea recoltării de mostre biologice, ocazie cu care, în prezența medicului de gardă și a asistentelor de serviciu, a refuzat.

Cei doi au fost conduși la sediul Poliției municipiului Vatra Dornei şi în baza probatoriului administrat, bărbatul de 36 de ani a recunoscut comiterea faptei.

Față de suspect s-a dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore, pentru comiterea infracțiunii de ”distrugere prin incendiere”, fiind introdus în arestul IPJ Suceava .

Celuilalt bărbat, de 29 ani, din municipiul Vatra Dornei, i s-a întocmit dosar penal pentru „refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, cercetările fiind continuate pentru a se stabili eventuala participaţie a acestuia şi la incendierea vehiculului de către autorul de 36 de ani.


Intră acum și în grupul de