Bărbat prins cu țigări de contrabandă de 157.000 de lei, trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii din Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au dispus, marți, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Mihai Ilie Macovei pentru contrabandă.

contrabanda-auto-5

Anchetatorii arată că în data de 14 octombrie a.c.,  în jurul orei 10:30, inculpatul a condus pe DJ 175 de pe raza localităţii Moldova Suliţa, autoturismul marca MITSHUBISHI L 200 de culoare gri, iar la semnalele lucrătorilor poliţiei de frontieră şi-a continuat deplasarea în viteză prin centrul localităţii Moldova Suliţa, intrând într-o curte, întrucât porţile de acces erau deschise, abandonând maşina cu motorul pornit. Imediat după aceasta, el a fugit din maşină şi, deşi a fost somat legal de către lucrătorii de poliţie, verbal şi prin tragerea în plan vertical a trei focuri de avertisment, a continuat să fugă, dar după aproximativ 400 de metri a fost prins şi imobilizat de către aceştia.

În urma percheziţiei autoturismului s-a constatat că Macovei transporta cu ştiinţă cantitatea de 13.990 pachete cu ţigări provenind din contrabandă marca MARBLE bunuri ce trebuiau supuse regimului vamal, cauzând statului un prejudiciu în sumă de 157.362,00 lei.

Sesizarea instanţei de judecată prin rechizitoriu nu înlătură sub nici o formă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază inculpatul.(N.B.)


Intră acum și în grupul de