Scurtcircuit intre conducerea judeteana si cea municipala a PC Suceava


Intră acum și în grupul de

Presedintele interimar al Organizatiei municipale Suceava a PC- Ovidiu Ilisei a fost demis miercuri de conducerea Organizatiei Judetene, motivele principale fiind lipsa de comunicare si rezultatele slabe la alegerile euro-parlamentare. Anuntul a fost facut de vicepresedintele la nivel national al PC, Camelia Ignatescu, care a explicat într-o conferinta de presa, ca între structurile de conducere judetene si municipale a intervenit un „scurtcircuit grav” si ca existau deja puncte de vedere diferite, care nu puteau fi aduse la un numitor comun. Ignatescu sustine ca principala preocupare a PC Suceava trebuie sa fie în perioada ce urmeaza sudarea unei echipe care sa poata aduce un rezultat favorabil la alegerile locale din luna mai. Liderul judetean al PC, Costel Ignatescu a explicat ca, de fapt nu se poate vorbi despre o demitere, ci despre faptul ca „s-a acceptat demisia de onoare a domnului Ilisei”.

Este vorba despre o demisie pe care acesta si-a dat-o înainte de alegerile euro-parlamentare si în care promitea un scor de 7 la suta în alegeri. PC Suceava a obtinut atunci sub 2 la suta. Ovidiu Ilisei va ramâne membru al PC Suceava, urmând ca cei de la judet sa anunte saptamâna viitoare un nou presedinte interimar, ce va avea ca principala misiune construirea unei echipe performante la nivel de municipiu.  

În replica, Ovidiu Ilisei a declarat joi, ca motivul real al demiterii este reprosul pe care l-a adus conducerii cu privire la lipsa unei strategii de lucru pe termen scurt si mediu. „A vorbi de o demisie de onoare în urma alegerilor euro-parlamentare e cel putin la fel de stupid ca presedintele Ignatescu. În conditiile în care, imediat dupa alegeri am avut o discutie cu dânsul, iar concluzia lui a fost ca atâta timp cât am scos cam 25 la suta din voturile întregului judet si aproape un procent mai mult decât rezultatul obtinut de el la nivel de judet, nu se pune problema demiterii sau demisiei mele. Sunt convins ca decizia a fost luata în urma discutiilor cu familia Ignatescu, careia i-am reprosat ca nu are o strategie la nivel judetean si, mai mult sau mai putin, le-am reprosat ca sunt lipsiti de viziune politica”, a explicat Ovidiu Ilisei.


Intră acum și în grupul de