Un bărbat care a lucrat la modernizarea apartamentului unui sucevean și care i-a furat acestuia mai multe bunuri, trimis în judecată și pentru că a folosit cardul furat atunci


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a lui Ilie Daniel Eminovici , cercetat în stare de deţinere în altă cauză pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi a infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic.

card, bancomat

Potrivit procurorilor, în toamna anului 2014 un sucevean s-a înţeles cu Eminovici ca acesta din urmă să efectueze lucrări de modernizare a apartamentului aparţinând unui sucevean contra unei sume de bani, iar suceveanul i-a înmânat în acest scop o cheie de la uşa de acces pentru ca inculpatul să poată să vină şi să lucreze în apartament în lipsa proprietarului.

În seara zilei de 29.10.2014, în timp ce proprietarul apartamentului se afla la domiciliu, la un moment dat în apartament s-a stins complet lumina, astfel că acesta a mers la tabloul electric de pe hol, pentru a-l verifica. În holul apartamentului l-a observat pe Eminovici , care intrase fără acord, folosind cheia înmânată de aceasta în scopul efectuării lucrărilor.

În aceste circumstanţe, Eminovici  i-a cerut bărbatului să îi achite suma de 10.000 lei pentru lucrarea efectuată, însă acesta  nu a fost de acord, întrucât suma pentru care se înţeleseseră era mai mică și i-a mai spus că nu are suma cerută, nici în numerar, nici pe card.

În urma refuzului, Eminovici l-a lovit cu putere, iar bărbatul a căzut, iar în aceste împrejurări şi ameninţând-ul că îl va omorî dacă sesizează organele de poliţie, Eminovici l-a deposedat pe bărbat de suma de 90 lei şi mai multe bunuri, respectiv un televizor marca Philips, o tabletă marca Asus, un aparat foto marca Canon, precum şi un card bancar.

Odată cu sustragerea cardului bancar ridicat anterior, folosind violenţe fizice şi ameninţări, Eminovici l-a obligat pe proprietarul apartamentului  să-i comunice şi codul PIN corespunzător instrumentului bancar, iar de frică acesta i l-a comunicat.

Eminovici a părăsit apartamentul respectiv având asupra sa suma de bani şi bunurile sustrase, inclusiv cardul bancar și  a mersi din centrul municipiului Suceava (din zona Palatului de Justiţie, unde este situat apartamentul persoanei vătămate) în cartierul Burdujeni, unde s-a oprit la bancomatul aparţinând unei alte unităţi bancare.

Astfel, la data de 29.10.2014, ora 23:53:03, inculpatul a retras suma de 200 lei de pe cardul persoanei vătămate, iar un minut mai târziu a mai retras încă 50 lei.

Ulterior, el s-a deplasat cu un taxi din cartierul Burdujeni în satul Sălăgeni, comuna Dumbrăveni (la locuinţa inculpatului, unde acesta şi-a schimbat îmbrăcămintea), apoi în comuna Siminicea (de unde inculpatul a luat-o pe prietena lui), după care au revenit în municipiul Suceava. La întoarcerea în municipiul Suceava, Eminovici i-a solicitat taximetristului să oprească în cartierul Burdujeni, la acelaşi bancomat pe care îl folosise şi anterior.

În aceste circumstanţe, el a mai retras încă 10 lei de pe cardul bancar aparţinând lui C.F., retragere care a fost efectuată la data de 30.10.2014, ora 01:07:25.

 

Prin rechizitoriul din data de 29.01.2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava s-a dispus trimiterea în judecată a lui Eminovici Ilie Daniel pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, iar prin sentinţa penală din 13.07.2015, Eminovici Ilie Daniel a fost condamnat pentru infracţiunea pentru care a fost trimis în judecată la pedeapsa de 4 ani de închisoare, hotărârea judecătorească rămânând definitivă.

Actualul dosar s-a format prin disjungere din cauza penală în care Eminovici Ilie Daniel a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

 

Operaţiunile de retragere de numerar efectuate de Eminovici, prin utilizarea, fără consimţământul titularului, a cardului bancar aparţinând persoanei vătămate, precum şi a codului PIN, reprezintă operaţiuni financiare efectuate în mod fraudulos, în sensul art. 250 alin. 1 Cod penal.

Prin utilizarea la bancomat a cardului bancar şi prin folosirea codului PIN, fără consimţământul titularului, inculpatul a accesat fără drept, sistemul informatic al unităţii bancare emitente a cardului, în sensul art. 360 alin. 1 Cod penal.

 

Dosarul a fost înaintat, spre judecare, Tribunalului Suceava.


Intră acum și în grupul de