Foc de avertisment la Brodina pentru reținerea unor contrabandiști care au reușit să fugă


Intră acum și în grupul de

Aproape 6500 de pachete de ţigări de contrabandă au fost depistate într-un autoturism de teren, iar pentru reţinerea persoanelor implicate poliţiştii de frontieră de la SPF Brodina au tras un foc de avertisment, însă acestea au reuşit să fugă în direcţii diferite.

colete tigari contrabanda (2)Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina au observat pe o stradă din localitatea suceveană Falcău, mai multe persoane care încărcau colete voluminoase într-un un autoturism de teren.

Poliţiştii de frontieră au somat prin voce persoanele respective și deoarece nu s-au supus, au folosit armamentul din dotare, conform prevederilor legale, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical, însă acestea, profitând de întuneric, s-au dispersat în direcţii diferite.

În acest caz au fost informate imediat autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, iar autoturismul de teren şi coletele cu țigări au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

“În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 6.440 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de 70.840 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. De asemenea, autoturismul de teren, marca Mitsubishi Shogun, în valoare de 10.000 lei, folosit la activitatea infracțională, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră până la finalizarea cercetărilor”, precizează Poroch Seriţan.

El a spus că în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de