Două cadre didactice universitare de la USV au participat în Austria la Conferinţa Internaţională pe tema cercetării şi formării din domeniul Ştiinţelor Educaţiei


Intră acum și în grupul de

Două cadre didactice universitare de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava au participat, în perioada 10 – 14 octombrie 2016,  la cea de-a zecea ediţie a Conferinţei internaţionale pe tema cercetării şi a formării din domeniul Ştiinţelor Educaţiei, organizată de University College of Teacher Education din Klagenfurt, Austria.

austria-usv

Potrivit unui comunicat de presă al USV, la conferinţă au fost prezente colective de profesori de la universităţi din peste 15 ţări europene, care au expus în sesiunile de comunicări rezultatele cercetărilor din domeniul educaţional şi au prezentat instituţiile din care provin, precum şi posibilităţile de internaţionalizare ale acestora.

Universitatea suceveană a fost reprezentată la această conferinţă de două cadre didactice universitare,  conf. univ. dr. Otilia Clipa şi lector univ. dr. Nadia Laura Serdenciuc de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, care au prezentat instituţia academică suceveană şi oportunităţile multiple de colaborare prin contracte Erasmus+, proiecte de formare sau cercetare cu alte universităţi.

“De asemenea, lucrările ştiinţifice expuse au fost apreciate ca fiind foarte bine realizate şi prezentate, temele propuse suscitând un mare interes din partea experţilor şi a studenţilor prezenţi. În cadrul întâlnirii au avut loc vizite la şcoli cu învăţământ primar sau gimnazial, fapt ce a  determinat reale dezbateri asupra realităţilor educaţionale din sisteme diferite de învăţământ. Printre rezultatele acestor prezentări s-au numărat creionarea unor proiecte în domeniul educaţional, semnarea unor noi contracte Erasmus+ cu alte universităţi europene din Spania, Germania, Cehia, Suedia, Norvegia sau Anglia şi deschiderea posibilităţilor de comunicare pentru studenţii Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei. Participarea la această conferinţă a permis iniţierea unor discuţii privind realizarea de parteneriate între studenţii Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava şi studenţi ai altor universităţi europene”, se precizează în comunicatul de presă al USV.usv-prezenta-austria

Sursa citată menţionează că în cadrul conferinţei a fost prezentată regiunea Bucovina prin intermediul materialelor puse la dispoziţie de Centrul de Informare şi Promovare Turistică din cadrul CJ Suceava. “Informaţiile despre Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi regiunea Bucovinei au suscitat un interes la fel de mare din partea participanţilor prezenţi la manifestare, o parte dintre aceştia exprimând dorinţa de a vizita această zonă şi de a realiza proiecte comune cu Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei. Ne exprimăm speranţa că impactul social pe care îl pot avea relaţiile de colaborare cu universităţile şi facultăţile europene care formează cadre didactice este unul foarte mare şi că profesorii pot deveni adevăraţi vectori de promovare şi dezvoltare pentru regiunea noastră”, se mai arată în comunicatul USV.

(Liliana Bujdei).

 


Intră acum și în grupul de