Bucovina este o prioritate pentru Guvern „doar pe hartie”


Intră acum și în grupul de

Atât Guvernul, cât si ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, sunt acuzati de catre parlamentarii PDL, ca duc o politica prin care ocolesc judetul Suceava în proiectele majore de infrastructura rutiera, iar Bucovina este proiect prioritar „doar pe hârtie”.

Deputatul PDL de Suceava, Dumitru Pardau, a solicitat vineri, ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, sa verifice lucrarile de modernizare a drumului european E 576 în judetul Suceava, care sunt în întârziere, drumul fiind un adevarat pericol privind producerea de accidente rutiere. Acesta a precizat ca l-a interpelat deja pe ministrul Transporturilor pe aceasta tema si i-a cerut sa vina în Suceava sa vada cum s-au achitat de obligatii firmele care lucreaza la modernizarea E 576 de la Suceava la Vatra Dornei.

Acesta a spus ca este „îngrijorator” modul în care a fost gestionat acest program de modernizare a principalului drum, care face legatura prin nord între Moldova si Ardeal si a mai mentionat ca ministrul Transporturilor trebuie sa acorde o atentie mare si drumului national care leaga zona de munte a judetului Suceava de judetul Neamt.

Deputatul PDL crede ca ministrul Transporturilor ar trebui sa vina în judetul Suceava nu numai în campanie electorala.  

Si senatorul PDL, Gheorghe Flutur, a spus ca autoritatile trebuie sa accesibilizeze infrastructura rutiera la granita cu Ucraina, întrucât aceasta zona trebuie sa devina o zona economica puternica si acest lucru nu se poate realiza fara o infrastructura rutiera.

Acesta a prezentat un proiect, prin care, prin nordul judetului Suceava se realizeaza o legatura între localitatile din Bazinul Sucevei cu cele din Bazinul Moldovei, precizând ca actualul guvern „a izolat” judetul Suceava din punct de vedere rutier. Gheorghe Flutur spune ca se încearca ocolirea Sucevei în programul de modernizare a infrastructurii rutiere si a adaugat ca nu este normal ca drumul E 85, de pe culoarul noua, care face legatura între Bucuresti si Cernauti sa fie modernizat doar pâna la Roman. Acesta a afirmat ca o consecinta a infrastructurii insuficiente este ocolirea zonei de catre investitorii straini importanti.

Senatorul Flutur a declarat ca o treime din drumurile judetene sucevene sunt pietruite sau de pamânt, ceea ce este inadmisibil pentru o zona turistica si a mai afirmat ca prioritatile Guvernului pe hârtie sunt Delta Dunarii si Bucovina, dar în fapt, nu se realizeaza absolut nimic. 


Intră acum și în grupul de