Politistii campulungeni au pus mana pe „Iacob Sorin”


Intră acum și în grupul de

Dat în urmarire pentru comiterea mai multor fapte de înselaciune, faimosul „Iacob Sorin” a fost prins de politistii din Câmpulung Moldovenesc. La sfârsitul lunii ianuarie, IPJ Iasi a trimis o nota catre IPJ Suceava, prin care atentiona ca un individ cu identitate falsa este cautat pentru înselaciune si i-a prevenit pe politistii suceveni ca acesta ar putea opera si în judetul Suceava. Inspectoratul de Politie al Judetului Iasi a precizat ca la nivelul unitatii se afla în lucru nu mai putin de 11 plângeri ale unor persoane care au sesizat faptul ca, în urma unor anunturi în mass-media privind oferte de lucru în Olanda, au fost înselate de un anume IACOB SORIN cu sume cuprinse între 300 si 800 lei. În urma cercetarilor, s-a constatat ca asa-numitul Iacob Sorin prezenta drept garantie de identificare o carte de sedere în Olanda cu seria OGR nr. 16432, CNP – 1690322807745, însa din verificarile în baza nationala, acest CNP este inexistent.

Acesta spunea ca are cetatenie olandeza, prezentându-se ca om de afaceri care vrea sa deschida în România un Complex Comercial cu obiect de activitate – confectionarea de articole de îmbracaminte în colaborare cu firma „Armany”.

Privind modul de operare, cel în cauza racola persoane care detin spatii de închiriat, de la care solicita schite pentru a fi prezentate asociatului sau cu prenumele „Walter”. Barbatul era foarte abil în discutii, iar la primirea sumelor de bani nu elibera contracte între el si parti, acestea urmând sa se încheie la o data ulterioara.

Astfel, la sfârsitul saptamânii care a trecut, în urma derularii cu succes a unor activitati informativ-operative de catre lucratorii Politiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc, pe raza localitatii a fost depistat J. Ilie, în vârsta de 43 ani din municipiul Sibiu, cu antecedente penale, a informat duminica, printr-un comunicat de presa, ofiterul pentru informare – relatii publice din cadrul IPJ Suceava, inspector principal Alin Botezatu. Acesta a precizat ca, cel în cauza era cazat la Hotelul „Bucovina”, unde a prezentat o legitimatie a S.C. ILITON CONF NEDERLAND pe numele Iacob Sorin, în calitate de asociat al acestei firme româno-olandeze.

„Politistii au stabilit ca în perioada 16-21.02.a.c., acesta a contactat 10 persoane din municipiul Câmpulung Moldovenesc, iar de la 8 dintre acestea a solicitat si primit acte, precum si suma de 2.300 lei, sub pretextul ca îi va angaja ca soferi la o fabrica din localitate, pe care firma sa intentioneaza sa o cumpere. Întrucât, în bagajele acestuia au fost gasite mai multe înscrisuri din care rezulta ca acesta contactase mai multe persoane si din judetele Ialomita, Constanta si Iasi,  Serviciul de Investigare a Fraudelor Suceava a initiat efectuarea de cercetari fata de cel în cauza, sub aspectul comiterii infractiunilor de înselaciune, tentativa la înselaciune, fals si uz de fals. De asemenea, anchetatorii au mai stabilit ca J. Ilie a comis mai multe infractiuni si pe raza municipiului Slobozia, fiind urmarit sub numele DAMIAN, iar pe raza municipiului Iasi a comis mai multe înselaciuni, fiind urmarit sub numele IACOB SORIN”, a mentionat Alin Botezatu.

Politistii suceveni i-au anuntat pe colegii lor ialomiteni de prinderea lui J. Ilie, astfel ca, din cadrul I.P.J. Ialomita a sosit o escorta care l-a preluat pe cel în cauza, în vederea continuarii cercetarilor.


Intră acum și în grupul de