Primarul PSD al comunei Forăști, Brăduț Avrămia, a fost suspendat din funcție de prefectul Constantin Harasim


Intră acum și în grupul de

Primarul PSD al comunei Forăști, Brăduț Avrămia, a fost suspendat, vineri, din funcție de prefectul Constantin Harasim care a arătat că a primit raportul ANI privind constatarea conflictului de interese administrativ și care a rămas definitiv.

bradut avramia

Prefectul de Suceava a declarat că a dispus emiterea ordinului de suspendare din funcție a primarului din Forăști după ce conflictul de interese administrativ în care acesta a fost găsit a rămas definitiv și a fost transmis Prefecturii Suceava.

În aceste condiții, la Forăști urmează să fie organizate alegeri parțiale pentru funcția de primar care este vacantată, a spus prefectul care a adăugat că până la alegerea unui nou primar, atribuțiile vor fi preluate, conform legii, de viceprimar.

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, în vara anului 2014 că primarul comunei sucevene Forăşti, Brăduţ Avrămia, a fost depistat în conflict de interese.

„În exercitarea mandatului de primar, a emis, încheiat și semnat acte administrative și juridice în baza cărora primăria a vândut soției acestuia un teren în suprafață de 811 mp, teren aflat în proprietatea privată a comunei, încălcând, astfel, prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul ANI.

Avrămia a contestat raportul ANI, dar fără folos, Înalta Curte de Casație și Justiție stabilind defintiv că a fost în conflict de interese.

Soția primarul a participat la o licitație organizată de Primăria Forăști unde a achiziționat un teren care, potrivit primarului suspendat, l-ar fi dorit cumnatul său care lucrează de 15 ani în Anglia.


Intră acum și în grupul de