Flutur, după întâlniri cu oamenii de afaceri la Munchen: Le-am transmis că potențialul Sucevei este demonstrat de primul loc la producția de carne și lapte și că dorim să procesăm fructe sau ciuperci și a nu le mai exporta proaspete


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava arată într-o informare către consilierii județeni suceveni privind participarea Sucevei la Târgul Expo Real Munchen că pe parcursul celor trei zile, vizitatorii standului au fost informați în mod special cu privire la Parcul Integrat de Industrie Alimentară Suceava – Botoșani, Aeroportul „Șefan cel Mare” Suceava, Industrial Park East European Border Siret, Campusul II al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava și Centrul de cercetare și instruire pentru știința și siguranța alimentului de la Universitate.

targ-munchen

Potrivit lui Flutur, aflat la a XIX – a ediție, Târgul EXPO REAL Munchen, reprezintă cea mai mare platformă europeană de business pentru sectorul investițional, reunind participanți din toată lumea, expozanți din rândul companiilor și instituțiilor, jurnaliști și experți de top în programe de promovare, unde se prezintă proiecte de anvergură, investiții și finanțări transfrontaliere și unde se reunesc toate verigile lanțului din domeniu, de la dezvoltatori de proiecte, investitori și finanțatori, până la orașe și regiuni economice, transformând expoziția într-un eveniment unic pe piața intemațională.

El menționează că evenimentul a fost însoțit de un program de conferințe de specialitate, iar în cele aproximativ 80 de simpozioane, conferințe și mese rotunde, 400 de experți  au dezbătut tendințele actuale, inovațiile, posibilitățile de investiție și finanțare, s-a discutat despre proiectare și dezvoltare urbană durabilă.

Flutur adaugă că în data de 4 octombrie a avut loc conferința dedicată României, ca destinație investițională și că a avut bucuria și onoarea să deschidă conferința, iar primul mesaj pe care I-a transmis a fost ca investitorii să treacă Carpații și că sunt așteptați să vină în județul Suceava, să vină în Bucovina.

Ulterior, el a făcut o prezentare a potențialului județului, a resurselor umane și naturale din județ ți a Universității Ștefan cel Mare din Suceava.

„Le-am transmis investitorilor străini că județul Suceava are un aeroport modernizat, care poate fi folosit inclusiv pentru transporturi de mărfuri, de tip cargo. Am prezentat parcul de industrie alimentară Suceava-Botoșani,  care va dispune de locuri de depozitare, stocare, sortare, etichetare, dar și potențial de transport cargo, cu avioane de marfă, de pe Aeroportul Ștefan cel Mare. În același timp, le-am transmis investitorilor străini că potențialul Sucevei este demonstrat și de faptul că ocupăm primul loc la nivel național la producția de came și lapte. În același timp, avem și dorința de a procesa fructe și ciuperci și alte produse, și de a nu le mai exporta proaspete”, arată Flutur.

Președintele CJ Suceava a evidențiat și potențialul turistic extraordinar al județului, atât prin tradiții, cât  și prin monumentele UNESCO unice în lume.

Totodată, el a făcut și o prezentare a parcului industrial din Siret, amplasat exact la frontiera cu Ucraina, o piață de peste 50 de milioane de consumatori și, mai mult, acest parc e doar la 40 de kilometri de aeroportul modemizat din Suceava.

„Pe toată perioada desfășurării Târgului am constatat că participanții cu care am avut discuții s-au arătat deosebit de interesați de oportunitățile de investiții pe care le prezintă județul Suceava, sens în care au declarat că vor include obiectivele prezentate de noi în portofoliul lor, inclusiv în vederea transmiterii acestor date către viitorii lor parteneri sau clienți. Pe Iângă interesul față de oportunitățile menționate și în cadrul conferinței, cei care ne-au vizitat standul s-au mai arătat interesați de proiecte pentru spitale, de inițierea unor parteneriate cu Universitatea din Suceava, de posibilitatea închirierii unor spații de lucru pentru companii care activează în domeniul IT, de halele industriale de la Centrul Economic Bucovina destinate activităților productive”, a mai arătat Flutur.

El consideră că participarea județului Suceava la EXPO REAL 2016 a fost un succes menționând că o delegație a oamenilor de afaceri din Bavaria va fi prezentă în județ pentru a analiza la fața locului oportunitățile de a investi.

 


Intră acum și în grupul de