Ședinta ordinară a Consiliului Județean Suceava din 31 octombrie 2016


Intră acum și în grupul de

sedinta CJ Suceava- Flutur presedinte (2)

LIVE TEXT:

Catalin Nechifor se cearta cu Gheorghe Flutur pentru eventuala alocare de sume pentru Radauti si Vatra Dornei, ca sprijin pentru caldura pentru iarna.

Nechifor insista ca alocarea de sume pentru Radauti si Vatra Dornei sa se faca intr-un singur vot.

Consilierul judetean Dan Ioan Cusnir:

”Nu inteleg un lucru. Nu putem creste suma pentru Dorna de la 500.000 la 600.000 lei pentru ca nu sunt bani, ne spuneti dvs., luna trecuta insa cheltuiati 50.000 de euro pentru Targul de la Bergamo. Pentru targ erau bani si pentru Vatra Dornei nu mai sunt bani?”

Amendamentul lui Nechifor pentru alocare de sume si Radutiului a picat la votul din CJ cu 16 la 20.

Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur:

”Am sa il insarcinez pe dl Seredenciuc ca sa ia legatura cu cei de la Radauti si sa vada ce este acolo. Si nu numai cu cei de acolo. Fac apel la o abordare corecta si responsabila. Daca ar fi sa primim acum un fax de la Radauti, dati-ne voie sa nu facem lucrurile pe picior.

Personal si toti cei de la masa avem toata deschiderea pentru rezolvarea problemelor tuturor localitatilor judetului Suceava.”

Consilierul judetean Catalin Nechifor:

”Stimati colegi, ati gresit foarte mult azi si ati decis discretionar pentru Dorna.”

Flutur a prezentat in plen faxul de la Radauti prin care se cere ajutor, insa faxul are ora de intrare 11 si 15 minute.

Cusnir cere ca la scarile de bloc din orase sa reapara anunturile cu fotografiile si numerele de telefon ale politistilor de proximitate.

Flutur:

”Pentru mine Munchen a fost o experienta buna si invit judetul sa mai participe la astfel de targuri pentru ca inseamna ca vom conta economic.”

Cusnir:

”Mi-ar placea sa stiu cati din cei 39.000 de vizitatori de la acest targ au fost la standul Sucevei. La Siret nu exista forta de munca, sa nu uitati asta.

Cine va munci in acest viitor parc industrial de la Siret? Acum se aduc oameni de la Darabani si Dorohoi pentru firmele de textile de la Siret.”

Flutur:

”Trebuie sa invatam si sa prezentam. Cei care merg acolo incep sa rostogoleasca niste lucruri. Trebuie sa incerci si sa speri, sa prezinti o strategie. Prea mult a asteptat capitalul din exterior sa vina forta de munca la ei. Acum se discuta sa vina capitalul social alaturi de forta de munca.

Imi pare rau de necazurile celor din Italia cu aceste cutremure. Pe 3 august, in plina luna a diasporei cand am deschis cursa cu Bergamo, anuntam intentia noastra de a ne manifesta cu actiuni la capat de linie unde deschideam curse. Era reclama pentru turism si investitii.

Vreau sa lamuresc ce e cu Bergamo. Intentia noastra a fost de promovare a judetului, pachete de turism si oferte de investitii.

Daca imi amintesc bine, dupa ce s-a votat HCJ unde cei de la PSD nu au fost de acord, au inceput sa apara critici pentru Bergamo ca ar incepe campania.

Nu am socotit ca aceasta va fi o tema de atac in perioada urmatoare, dar acolo s-a dus. Mi-am pus intrebarea daca vrem sa transformam in campanie electorala.

Si am decis sa nu mergem la acest targ. Astfel, nu am mai plecat desi invitatia se referea sa participam in doi pasi. Primul era la targul de larg consum de acum.

Am socotit ca nu avea rost sa ducem in dezbatere de campanie electorala in care Suceava avea de pierdut.”

Cusnir:

”Eu traiam cu impresia ca printre alte atributii pe care le aveti, dvs. trebuie sa duceti la indeplinire HCJ. Daca apareau elemente, din respect pentru consilieri, trebuia sa informati ante-factum si nu post-factum. Sper ca sunteti la curent ca am facut un schimb de adrese cu CJ unde primesc raspunsuri neprofesioniste.

Chiar daca va razganditi si ati hotarat ca nu puneti in aplicare HCJ, va rog sa fie facut cu respect.

Sper ca este o eroare de redactare pentru ca daca nu intram in sfera penalului. Am o adresa in care cer lamuriri despre componenta delegatei de la Mayenne de anul acesta. Dvs. semnati ca printre cei 4 antrenori, apare un reprezentant al presei. Din 4 translatori, apare un alt reprezentant al presei din Suceava.

Prefectura Sucevei spune ca nu sunt acreditari sau documente justificative. Si ca documentele prin care s-a refuzat o deplasare la Mayenne a consilierilor judeteni nu exista.”

Flutur:

”Am parcurs ordinea de zi si nu am sa intru in logica asta pentru ca nu asta asteapta sucevenii de la noi. Am explicat foarte clar motivul pentru care am decis sa nu mergem la Bergamo, tot in interesul judetului. Am vazut si eu o conferinta de presa a dvs. cu o scrisoare deschisa. Deci nu mai aveati nevoie de inca o scrisoare.

Cu cine a plecat sau nu au plecat 6 consilieri, stiu ca nu au fost solicitari. Cine a plecat si daca dimineata e jurnalist si dupa amiaza antrenor si iti este recomandat nu am sa o fac. Maine e 1 noiembrie si pe 28 sarbatorim Ziua Bucovinei si va trebui sa pregatim foarte serios centenarul.

Propun sa facem o sedinta solemna la Palatul Administrativ si voi propune acordarea titlului de cetatean de onoare a judetului, post mortem, lui Iancu Flondor si lui Ion Nistor.”


Intră acum și în grupul de