CJ Suceava alocă 500.000 de lei pentru încălzirea în Vatra Dornei, respingând amendamentele PSD care a propus câte 600.000 de lei pentru Vatra Dornei și Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a aprobat, luni, cu voturile consilierilor PNL, alocarea unei sume de 500.000 de lei din fondul de rezervă pentru încălzirea municipiului Vatra Dornei, fiind respinse amendamentele PSD prin care să fie alocate 600.000 de lei pentru încălzirea atât în Vatra Dornei cât și în Rădăuți.

centrala termica vatra dornei cos fum_n

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a propus consilierilor județeni alocarea a 500.000 de lei pentru încălzirea în Vatra Dornei, arătând că acesta este un ajutor din partea CJ Suceava în condițiile în care a fost promovat un proiect de Hotărâre de Guvern prin care municipiului să-i fie alocată de la bugetul central o sumă de 4,6 milioane de lei.

Liderul grupului PSD din CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a propus un amendament, prin care să crească la 600.000 de lei suma alocată municipiului Vatra Dornei pentru încălzire, dar a cerut să fie alocată suma de 600.000 de lei și municipiului Rădăuți în același sens.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că suma de 500.000 de lei propusă pentru Cvatra Dornei ar putea fi suplimentată dacă nu se aprobă hotărârea de guvern propusă și a arătat că în cazul municipiului Rădăuți nu a primit nici o solicitare în acest sens.

Nechifor i-a răspuns că municipalitatea Rădăuți a transmis o asemenea cerere, iar ulterior Flutur a spus că este adevărat că a primit un fax după 16 minute de la începerea ședinței Consiliului Județean privind această solicitare, dar consideră că nu se poate lua o decizie în câteva minute de la primirea solicitării.

„Suntem deschiși la solicitări”, a spus Flutur care a arătat că nu a știut de cererea de la Rădăuți care a venit după începerea ședinței.

Majoritatea PNL din CJ Suceava a respins amendamentele privind alocarea a 600.000 de lei pentru Vatra Dornei și Rădăuți și a rămas doar alocarea inițială de 500.000 de lei pentru Vatra Dornei.

Nechifor a acuzat grupul PNL că refuză ca cetățenii din Rădăuți să aibă căldură și că liberalii au demonstrat prin acest vot că locuitorii din județ nu sunt egali în drepturi.

”V-ați asumat politic lucrul acesta”, a spus Nechifor.

 


Intră acum și în grupul de