Finanțarea pentru proiectul skywalk de pe Piatra Șoimului a fost retrasă de Consiliul Județean Suceava, iar banii vor fi folosiți pentru alte proiecte

Finanțarea pentru proiect skywalk de pe Piatra Șoimului a fost retrasă de Consiliul Județean Suceava, iar banii vor fi folosiți pentru alte proiecte.

1_Piatra Soimului_Rarau_model 3d skywalk

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, după ședința CJ Suceava, că finanțarea din acest an pentru proiectul de  skywalk a fost retrasă după ce la licitația organizată nu s-a prezentat nici o firmă.

El a spus că banii alocați vor fi folosiți pentru alte proiecte.

Flutur a menționat că urmează să fie organizată anul viitor o nouă licitație pentru realizarea acestui proiect.

Consiliul Județean Suceava a alocat în luna iulie suma de 220.000 de lei pentru a se finanța proiectul realizării unui skywalk în Masivul Rarău, la Piatra Șoimului.var 2 Piatra Soimului_Rarau_model 3d skywalk 2 var scurta

„Investiția este de 400.000 de lei și noi trebuie să mai alocăm 220.000 de lei ca să putem începe procedurile de achiziție să dăm drumul la acea investiție, sus pe Rarău, atractivă pentru turiști”, spunea atunci Gheorghe Flutur.

 

Proiectul acestui skywalk a fost lansat anul trecut de fosta conducere a CJ Suceava în proiectul „Unseen Bucovina” care include mai multe obiective interesante, dar mai puțin vizitate de turiști.

 

Astfel, se va realiza un nou punct de belvedere pe stânca Piatra Şoimului din Masivul Rarău, care va avea podeaua transparentă pentru a se putea vedea întreaga privelişte din prăpastie.

 

Din acel punct, ce permite o panoramă de 270 de grade, se văd Ceahlăul, Giumalăul şi Valea Bistriţei.

var 2  Piatra Soimului_Rarau_model 3d skywalk 2 var scurta

Pe stânca Piatra Şoimului se poate ajunge în zece minute de mers pe jos prin pădure de la pajiştea alpină din masiv.(Alin Dima)