Cel mai mare exercițiu la cutremur din România: ISU Suceava a trimis la București 20 de autospeciale şi 147 de militari din toate subunităţile din judeţ


Intră acum și în grupul de

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava au fost mobilizate marți dimineață pentru a se deplasa spre municipiul Bucureşti, unde este simulată o intervenție fără precedent în cazul unui cutremur cu magnitudine de peste 7.

simulare cutremur centrul Sucevei, pompieri (13)

”Vorbim despre 20 de autospeciale şi 147 de militari din toate subunităţile de pompieri din judeţ”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.

O amplă operatiune de simulare  a unui seism de peste 7 pe scara Richter a fost declanșată, marți dimineață, de Departamentul pentru Situații de Urgență.

Ministerul Afacerilor Interne a inițiat un exercițiu de alarmare a structurilor pentru situații de urgență în București și în județul Iași.

”Potrivit scenariului exercițiului „Seism 2016”, marți dimineață, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, care a afectat orașele București și Iași.

Structurile ISU din toată țara au fost alertate și au trecut la planul ROȘU de intervenție, care presupune ca întreg personalul să se prezinte la unitate. Efectivele ISU din județele care nu au fost afectate de seism vor pleca spre București și Iași.

Pentru asigurarea intervenției în zonele afectate, în sprijinul structurilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost mobilizate și efective ale Poliției, Jandarmeriei și ale Inspectoratului General de Aviației al MAI.

În acest moment este în desfășurare faza de evaluare a pagubelor.

De asemenea, a fost alertat Statul Major General al Ministerului Apărării Naționale pentru oferirea de sprijin în caz de nevoie”, se arată într-un comunicat al MAI.

Exercițiul “Seism 2016” se desfășoară sub coordonarea DSU și are ca scop verificarea capacității de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență, timpul necesar mobilizării unor capabilități suplimentare, modul de implementare a procedurilor de coordonare adoptate în acest an, precum și identificarea și remedierea eventualelor deficiențe, mai precizează sursa citată.

 


Intră acum și în grupul de