Doi turci şi un sirian care încercau să intre ilegal în România, depistaţi de poliţiştii de frontieră suceveni


Intră acum și în grupul de

Doi cetăţeni turci şi un sirian care au încercat să intre ilegal în România pentru a ajunge, ulterior, în Spaţiul Schengen au fost depistaţi, luni, de poliţiştii de frontieră de la PF Vicovu de Sus şi au fost predaţi autorităţilor de frontieră din Ucraina.

doi-turci-si-un-sirian-1

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan a precizat, marţi, într-un comunicat de presă că, în cursul dimineţii de luni, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, trei persoane care se deplasau pe jos dinspre frontiera de stat către interiorul ţării, pe direcţia localităţii sucevene Frătăuţii Noi.

Un echipaj s-a deplasat imediat în zona respectivă, constatând că cei trei bărbaţi nu vorbeau limba română, motiv pentru care au fost conduşi pentru cercetări la sediul sectorului P.F. Vicovu de Sus.

Conform sursei citate, în urma verificărilor,  s-a stabilit că cele trei persoane,  doi cetăţeni din Turcia şi unul din Siria, cu vârste cuprinse între 32 şi 43 de ani, au încercat să intre ilegal în România, din Ucraina.

Aceştia au declarat poliţiştilor de frontieră că intenţionau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen.

“Conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, cei trei cetăţeni au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, mai precizează sursa citată. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de