VIDEO Încă un copil al unei familii de refugiați s-a născut la Rădăuți. Omar este copilul unei femei din Algeria, iar tatăl este din Siria


Intră acum și în grupul de

Numărul persoanelor din Centrul de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi a crescut cu un membru, a anunțat, miercuri Inspectoratul General pentru Imigrări, după ce în centru a ajuns Omar, copilul unei femei din Algeria care s-a născut duminică în Maternitatea Rădăuți.

Potrivit IGI, o femeie din Algeria a născut la maternitatea din localitate un băieţel sănătos, cu o greutate de 2,7 kilograme, iar de miercuri Omar locuieşte alături de părinţi în Centrul de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi.

Evenimentul a creat entuziasm în rândul celorlalţi migranţi din centru, care au fost nerăbdători să-l cunoscă pe cel mai tânăr locatar, arată sursa citată.

Omar este primul copil al unei familii de refugiaţi, care a ajuns în România transferată din Grecia în cadrul programului de relocare intra UE.172503

Părinţii micuţului, tatăl din Siria și mama din Algeria, se află în ţara noastră din luna august a acestui an. De atunci au parcurs procedurile privind acordarea unei forme de protecţie internaţională. Cererile lor au fost soluţionate prin acordarea statutului de refugiat. În prezent sunt înscrişi în cadrul programul de integrare şi parcurg etapele acestuia.

Omar este cel de-al doilea copil născut la Centrul de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi în această lună.

În data de 4 octombrie, primul copil de refugiați din România, Mattia, s-a născut la Maternitatea Rădăuți, familia lui fiind formată din mama din Iran și tatăl din Irak, venind amândoi, în luna august, din Grecia.


Intră acum și în grupul de