Modelele de subiecte pentru elevii care vor susţine în 2017 Evaluarea Naţională şi Bacalaureat au fost publicate


Intră acum și în grupul de

Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, instituţie din subordinea MENCŞ,  a elaborat modelele de subiecte pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a în vederea pregătirii pentru susţinerea Evaluării Naţionale, respectiv a Bacalaureatului în anul 2017.

rezidentiat-grile-02

MENCŞ a precizat, marţi, într-un comunicat de presă, că elevii de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a care vor susține anul viitor Evaluarea Națională și Bacalaureatul au la dispoziție, începând de marți, 1 noiembrie, modele de subiecte în vederea pregătirii celor două examene, aceste modele de subiecte fiind publicate pe site-ul subiecte2017.edu.ro.

Sursa citată menţionează că modelele de subiecte pentru elevii care vor susţine Evaluarea Naţională “au fost construite în funcție de următoarele trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluarea Naţională, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute”.

Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru examenul național de Bacalaureat au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaților de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare. De asemenea, acestea vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competenţelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăyut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul trecut nu au fost operate modificări în structura subiectelor”, se arată în comunicatul de presă al MENCŞ.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de