Wizz Air anunță zboruri din Suceava spre Roma, Bologna și Treviso


Intră acum și în grupul de

 

Roma Ciampino, Bologna și Treviso vor fi noile destinații Wizz Air de pe Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava, acestea adăugându-se celor operate în prezent spre Milano (Bergamo) și Londra (Luton).

Noile rute au fost anunțate joi, de directorul de comunicare al companiei aeriene low-cost, Tamara Vallois, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul Consiliului Judeţean Suceava.

La conferință au participat și președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, și directorul general al Aeroportului Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava, Ioan Măriuță.

flutur-vallois-mariuta-wizz-39

Astfel, directorul de comunicare al Wizz Air, Tamara Vallois, a declarat că începând din 27 martie va fi operată cursa spre Treviso cu două frevcențe săptămânale, luni și vineri, iar din 28 martie, cursele spre Roma Ciampino și Bologna cu trei frecvențe săptămânale, marți, joi și sâmbătă.

Ea a menționat că din martie va crește de la două la patru frecvența curselor spre Milano.

Vallois a spus că este încântată de dezvoltarea companiei de pe aeroportul Suceava unde operează din luna august și deja are anunțate cinci destinații.

flutur-vallois-mariuta-wizz-34

La rândul său, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că în cele trei luni Wizz Air a avut 20.000 de pasageri pe Suceava și că gradul de încărcare al avioanelor a fost de circa 94 la sută.

Șeful administrației județene sucevene a spus că se discută în continuare atât cu Wizz Air cât și cu alte companii pentru deschiderea de noi rute, referindu-se la cele din Spania, Madrid, Valencia și Barcelona și că apelul său este să fie făcut mai mult lobby și din partea românilor din străinătate pentru deschiderea de noi rute.

Flutur a mai precizat că a fost semnat și un acord cu autoritățile din Cernăuți pentru ca cetățenii ucraineni care vor să călătorească cu avionul de pe Aeroportul Suceava să  poata traversa în timp mai scurt granița și că în cele trei luni de când sunt curse externe de pe aeroportul sucevean au fost 350 de pasageri ucraineni.

flutur-vallois-mariuta-wizz-28

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a declarat la rândul său că este extrem de mulțumit de parteneriatul cu Wizz Air, subliniind că vor fi 16 zboruri săptămânale cu Wizz Air și alte șapte cu Tarom.

El a spus că dorește ca Wizz Air să înființeze bază pe Aeroportul Suceava ceea ce va permite mai multe rute.

flutur-vallois-mariuta-wizz-35

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a intervenit și a adăugat că spre București nu sunt suficiente curse și că invită concurența să intre pe această rută pentru asigurarea unui număr suficient de curse , dar și pentru a regla prețurile.

Tamara Vallois a spus că în ceea ce privește urmtoarele destinații de pe Aeroportul Suceava, dezvoltările ulterioare vor fi anunțate din timp.

„Există permanent interes pentru rute noi, sunt analizate foarte multe rute, iar Bruxelles a fost una dintre rutele potențiale analizate. În prezent am decis ca cele trei rute anunțate astăzi prezintă mai mult interes. Orice dezvoltare ulterioară va fi anunțată în timp util”, a spus Vallois.

Totodată, ea a arătat că noile curse vor fi anunțate și în funcție de capacitățile companiei și de posibilitățile aeroportului sucevean.

„Deocamdată, trebuie să vedem ce capacitate avem pentru noi rute, iar la acest moment nu avem capacități pentru România, dar depinde și de mulți alți factori”, a spus Vallois.

Flutur wizz avion dansatori buciume (85)

 

Conferință de presă

LIVE TEXT:

Tamara Vallois, director de comunicare Wizz Air:

”Sunt doar trei luni de cand am sarbatorit aterizarea primului nostru avion al Suceava. Azi vom anunta inca trei rute.

Acestea sunt Treviso, Bologna si Roma. Noile rute vor debuta in martie 2017.

Tot din martie, va creste frecventa pe Milano, de la doua curse pe saptamana, la patru curse pe saptamana.

Cursa de Treviso va avea două frecvențe pe saptamana, iar celelalte vor avea trei frecvențe pe saptamana.

Se va incepe din 27 martie operarea pe cele trei noi curse, cu tarife începând de la 109 lei.

Exista permanent interes pentru rute noi si sunt analizate multe opțiuni. Bruxelles a fost dintre potentialele rute, dar acum am decis ca sunt mai profitabile cele trei anunțate.”

Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava:

”La inceputul lunii august cred ca am avut o mana buna cand am deschis primele rute spre Milano si Londra. Anuntul de azi vine intr-un moment foarte important pentru judet, cand discutam bugetul de dezvoltare al judetului pentru urmatorii patru patru ani si ne intereseaza perspectivele de dezvoltare.

Va spun trei directii de actiune. Am pregatit a doua poarta de plecari. La demisolul actualului terminal sa avem a doua poarta.

Am cerut din nou Comisiei Europene sa putem folosi CEBS ca terminal. Avem in plan 6500 de mp – un nou terminal la Salcea.

Wizz Air a procesat 20.000 de pasageri in trei luni pe Aeroport. Avem la zi 41.282 de pasageri pana acum. Estimam spre 58.000 de pasageri.

In lista de investitii e trecut inca un aparat de deszapezire si un degivror de pista. E foarte important pentru ca aeronavele Wizz au avut o incarcatura medie de 94 %.

Voi inainta companiei Wizz Air un studiu de piata pentru Spania. Multumesc celor din diaspora care se organizeaza si solicita rute noi. A fost si este de real folos si diaspora.

Operatorii hotarasc in urma unor calcule foarte atente. Apelul meu a fost sa facem lobby si sa convingem romanii sa calatoreasca pe aceste rute.

Am avut un acord semnat cu Cernauti pentru transport de pasageri care ar dori sa zboare din Ucraina de pe Suceava. Pana acum au zburat 350 de ucraineni.

Suntem interesati sa discutam cu orice operator care vrea sa vina si sa decoleze de pe Suceava.”

Ioan Mariuta, directorul general al Aeroportului Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava:

”La un an de la deschiderea aeroportului, suntem extrem de multumiti si bucurosi de parteneriatul cu Wizz Air. Sa avem cinci destinatii e ceva.

Nu vrem sa ne oprim aici, ci vrem sa infiintam o baza la Suceava ca sa putem deschide mai multe rute.

Sunt nemultumit ca pe ruta de Bucuresti nu sunt suficiente curse si preturi nu sunt concurentiale.”

 


Intră acum și în grupul de