Conduși de Prinț, trei tineri din Rădăuți au tâlhărit o femeie din Frătăuții Noi după ce au bătut-o și i-au legat picioarele cu un cablu electric

Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de patru rădăuțeni, respectiv Prinț Marcu pentru complicitate la tâlhărie, Ovidiu Constantin Vartolomei pentru tâlhărie calificată și instigare la mărturie mincinoasă, iar Elisei Scripcariuc și Constantin Bozu, pentru tâlhărie calificată.

Ei sunt acuzați că în noaptea de 23 spre 24 octombrie 2016, în executarea unui plan infracțional conceput în comun, după ce au fost transportați cu autoturismul marca BMW 530 cu volanul pe partea dreaptă, condus de Marcu Prinţ, în vârstă de 23 de ani până în comuna Frătăuţii Noi, în cătunul Vuliva la imobilul proprietatea  unei femei de 54 de ani, care locuia singură, Scripcariuc Elisei în vârstă de 16 ani, Bozu Constantin în vârstă de 17 ani și Vartolomei Ovidiu Constantin, în vârstă de 18 ani, au pătruns fără drept, prin escaladare şi efracţie în această locuinţă, atacând-o pe victimă, pe care au lovit-o cu pumnii în zona capului şi au imobilizat-o prin legarea picioarelor cu un cablu electric.

Ei au furat apoi 200 lei și 20 lire precum două ceasuri de mână şi un telefon mobil marca Samsung Galaxy S3, bunuri în valoare totală de circa 2000 lei.

Ulterior în data de 2 noiembrie, Vartolomei a luat legătura atât telefonic cât şi direct cu prietena sa, în vârstă de 16 ani, căreia i-a sugerat să declare mincinos în faţa organelor de poliţie faptul că telefonul sustras îi aparţine ei şi i l-a oferit cadou cu o zi în urmă.

retinere arestare

Marcu Prinț, Vartolomei și Scripcariuc au fost reținuți joi seara la ora 21 urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii arată că Marcu Prinț și Scripcariuc Elisei au suferit multiple condamnări pentru infracțiuni de furt, însă pedepsele primite nu au contribuit la estomparea conduitei lor antiscociale, care, dimpotivă, s-a accentuat.

Totodată, anchetatorii consideră că infracțiunea comisă este gravă, mai ales că în ultima vreme în zona Rădăuți astfel de infracțiuni au o frecvență mare, tinzând să capete proporțiile unui veritabil fenomen infracțional.