PNL si PSD acuza PD-L de plagiat, dupa ce a lansat „Ghidul primarului de comuna”, copiind textul de pe site-ul MADR


Intră acum și în grupul de

Atât PNL Suceava, cât si PSD Suceava au criticat miercuri faptul ca PDL pretinde ca a realizat „Ghidul primarului de comuna” si a anuntat cu mare tam-tam lansarea lui, când de fapt acesta este Ghidului solicitantului pentru proiecte din Programul National de Dezvoltare Rurala, de pe site-ul MADR. Astfel, în cadrul unei conferinte de presa, vicepresedintele PNL Suceava, Mihai Aurel Steiciuc, a declarat ca PDL înseala populatia, pentru ca acest ghid a fost copiat de pe site-ul Ministerului Agriculturii si multiplicat fara acceptul Agentiei de Plati, si a tinut sa precizeze ca toate drepturile sunt rezervate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

În opinia lui Aurel Steiciuc, PDL si-a asumat acest ghid si îl distribuie sub sigla partidului, încalcând legea. Acesta a adaugat ca, în conditiile în care PDL distribuia ghidul realizat de MADR, era o actiune corecta, dar pentru ca sustin ca este Ghidul realizat de PDL, „e furt dintr-un bun public ce apartine tuturor”.

Presedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a declarat, în cadrul altei conferinte, ca Ghidul prezentat de PDL este „o plastografie ordinara”. „Este rusinos ce se întâmpla. Ei vor sa induca în eroare cetateanul cu realizarile lor, dar la copiat se pricepe tot nescolitul”, a afirmat Gavril Mîrza.

PDL Suceava, se apara si spune ca, în conditiile în care a constatat lipsa de reactie a autoritatilor si partidelor aflate la putere, PNL si PSD, imediat dupa aprobarea Planului National de Dezvoltare Rurala, PDL a trecut la un program de informare a populatiei din mediul rural cu privire la posibilitatea accesarii fondurilor europene.

PDL le recomanda celor de la PNL sa citeasca si sa constate ca pe ghidurile lor este imprimat „Parte din informatiile continute în acest ghid au fost obtinute în urma consultarii site-urilor de internet ale Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit”. Democrat-liberalii mai spun ca proiectele tip referitoare la exemple concrete sunt realizate de PDL.

PDL considera ca „este ipocrizie ca, dupa ce nu faci nimic, sa-i critici pe cei care au realizat un lucru serios si constructiv”.

PDL anunta ca zilele viitoare va lansa alte ghiduri utile pentru proiecte de investitii,  intitulate „Femeia din mediul rural”.  


Intră acum și în grupul de