”Dezastru portocaliu” printre sefii unor institutii descentralizate din judet


Intră acum și în grupul de

Presedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a declarat miercuri, într-o conferinta de presa, ca în toate domeniile unde sefii institutiilor sunt PDL-isti se înregistreaza situatii „dezastruoase”. Un prim exemplu dat a fost situatia din sanatate. Gavril Mîrza spune ca s-a ajuns ca bolnavii sa fie tratati în Spitalul Judetean de Urgenta în raport de stocurile de medicamente si nu de diagnostic sau boala. Acesta a spus ca toate conducerile din sistemul sanitar sucevean, respectiv Spitalul Judetean, ASP, CAS, sunt numite interimar, iar, pe de alta parte presedintele Colegiului Medicilor Suceava, Cristian Irimie, vicepresedinte PDL Suceava, face declaratii politice, ceea ce este o „bascalie”.

Un alt exemplu dat de Gavril Mîrza se refera la domeniul sanitar veterinar. Presedintele PSD Suceava spune ca, din cauza ca nu s-au luat masurile sanitar-veterinare care se impuneau, judetul Suceava e aproape în totalitate în carantina veterinara din cauza rabiei, iar directorul DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, în loc sa se ocupe de aceasta problema, preseaza candidati ai PSD sa treaca la PDL. „Directorul DSVSA ameninta pe candidatul PSD din orasul Brosteni, care este medic veterinar, ca nu-si va mai gasi loc de munca si a stat pe capul primarului PSD din orasul Vicovu de Sus, amendându-l saptamâna de saptamâna ca sa-l faca membru PDL”, a afirmat Gavril Mîrza.

Un alt sector în care situatia este asemanatoare este cea a învatamântului, mentioneaza liderul social-democratilor suceveni, precizând ca cei 460 de directori de scoli sunt membri PDL. Acesta a declarat ca la nivelul învatamântului nu se face nimic si continua sa fie înregistrate cazuri de violenta în scoli, si a acuzat si lipsa managementului educational si slaba activitate de coordonare.

Referindu-se la silvicultura, Gavril Mîrza a spus ca în judet se fac defrisari masive de padure fara nici un control, cu stirea celor care conduc ITRSV si Directia Silvica. Presedintele PSD Suceava a adaugat ca „se prefera sa se dea muntii goi” viitorilor proprietari, cum ar fi Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor.

Liderul social-democratilor suceveni declara ca sefii DSVSA, Directiei Silvice, ITRSV, ISJ, DADR, APIA, DGFP si celor din structurile de sanatate sunt membri PDL, iar aceste institutii nu asculta de comanda guvernamentala, ci de partid, de aceea solicita Guvernului si premierului sa analizeze situatia din judet, pentru ca s-a ajuns la „un dezastru portocaliu”.

Gavril Mîrza a concluzionat spunând ca guvernul trebuie, ori sa îi puna la treaba în interesul cetatenilor ori, sa-i schimbe.


Intră acum și în grupul de