Incendiu pus intenționat la o hală dezafectată din Suceava. Un tânăr de 19 ani găsit în stare de inconștiență în clădire a fost salvat de pompieri

O hală dezafectată a unei societăţi comerciale,  situată pe strada Calea Unirii, din municipiul Suceava, a fost cuprinsă luni dimineață de un incendiu provocat intenționat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt adj. Alin Găleată, pentru stingerea flăcărilor au intervenit militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava cu două autospeciale şi o ambulanţă SMURD de Terapie Intensivă Mobilă.

”La sosirea echipajelor, ardeau mocnit materiale plastice şi deşeuri, aflate în interiorul halei, în spaţii destinate pentru birouri, pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi, şi exista pericolul de propagare la mai multe bunuri depozitate acolo (imprimante, unităţi de calculator, monitoare etc.). Incendiul se manifesta cu degajări mari de fum şi gaze toxice, iar martorii aflaţi la faţa locului au declarat că în interior există o persoană care nu a mai reuşit să iasă”, a declarat Găleată.

pompieri-incendiu-hala-dezafectata-1
FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava

El a precizat că salvatorii au constituit echipe de căutare-salvare şi, echipaţi corespunzător, au intrat în spaţiile inundate cu fum.

”La scurt timp, aceștia au identificat un tânăr de 19 ani, care era în stare de inconştienţă. Acesta a fost evacuat şi a fost preluat de echipajul SMURD TIM. După ce i s-a acordat primul ajutor medical de urgenţă, bărbatul şi-a revenit şi a comunicat cu salvatorii. Ulterior, a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate”, a arătat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

El a menționat că incendiul, anunțat prin 112 la ora 8:39,  a fost lichidat la ora 9:40.

Potrivit lui Alin Găleată, cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată a susrsei de aprindere pentru a genera incendiul.

”Pompierii au salvat viaţa tânărului şi bunurile din interiorul birourilor”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava