Prefectul Harasim: Sucevenii sunt poluați fonic de sirenele ambulanțelor, mașinilor de poliție și de pompieri


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, consideră că ar trebui introduse reguli pentru folosirea semnalelor acustice ale autospecialelor de intervenție astfel încât acestea să afecteze fonic cât mai puțin sucevenii.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat, luni, în cadrul unei ședințe a Colegiului Prefectural Suceava că sucevenii sunt poluați fonic de sirenele diferitelor autospeciale, de la ambulanțe, mașini ale SMURD, mașini de poliție și ale pompierilor.

El s-a întrebat dacă nu cumva este exces de zel ca toate aceste autospeciale să folosească sirenele când merg sau se întorc de la o intervenție.

Harasim a spus că nu consideră că traficul ar fi atât de greoi „la ora trei noaptea sau patru dimineața” pentru ca autospecialele să folosească sirenele.

titi-harasim

Potrivit regulamentului rutier în vigoare, semnalele mijloacelor speciale de avertizare, luminoase și sonore se folosesc numai dacă intervenția sau misiunea impun urgență.

„Semnalele mijloacelor de avertizare luminoasă pot fi folosite și fără a fi însoțite de cele sonore, în funcție de natura misiunii ori de condițiile de trafic, situație în care autovehiculul respectiv nu are regim de circulație prioritară”, se menționează în regulamentul rutier. (N.B.)


Intră acum și în grupul de