Un politist de frontiera, implicat in contrabanda cu tigari, a demisionat


Intră acum și în grupul de

Agentul de politie, Petru Marocico, implicat într-o retea de contrabanda cu tigari, si-a dat demisia din Politia de Frontiera. Potrivit Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Suceava, în noaptea de 15 spre 16 decembrie 2007, Petru Marocico a fost retinut de procurorii DIICOT Suceava, pentru abuz în serviciu în forma calificata, contrabanda si constituirea unui grup infractional organizat. IJPF Suceava a informat joi, ca în urma unui control efectuat în data de 24 noiembrie 2007 de ofiteri ai Directiei Politiei de Frontiera Radauti la Serviciul Politiei de Frontiera Vicov, unde era angajat Petru Marocico, s-a stabilit ca acesta, în timp ce se afla în misiune de supraveghere si control a frontierei de stat, a schimbat itinerarul de patrulare.

Totodata, s-a constatat ca acesta executa misiunea cu masina proprietate, desi conform atributiilor, acest lucru este interzis.

Conducerea IJPF a dispus cercetarea prealabila a agentului Marocico, cu trimiterea acestuia în fata Consiliului de Disciplina, dar agentul a depus un raport prin care a solicitat întreruperea raportului de serviciu, cerere ce a fost aprobata de comanda Inspectoratului.

În luna decembrie 2007, un vames si cinci politisti de frontiera, printre care Petru Marocico, au fost retinuti de procurori, în timp ce ajutau câtiva români sa aduca tigari de contrabanda prin vama Siret.

Reteaua de contrabandisti cuprindea 23 de persoane, iar anchetatorii sustin ca acestia au prejudiciat statul, prin infractiunile lor, cu aproximativ 600.000 de euro.


Intră acum și în grupul de