Aproximativ 2500 de pachete de ţigări au fost confiscate de poliţiştii de frontieră suceveni


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 2500 de pachete de ţigări au fost descoperite de poliţiştii de frontieră suceveni în două autoturisme, unul dintre şoferi fiind cercetat pentru contrabandă, iar faţă de celălalt s-a dispus măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.

tigari-bancheta-spate-1

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisarul şef Ilie Poroch Seriţan, a precizat, joi, într-un comunicat de presă, că poliţiştii de frontieră de la SPF Izvoarele Sucevei au identificat în trafic, miercuri după-amiaza, pe comunicaţia Izvoarele Sucevei – Ghicea, un autoturism marca Dacia, despre care se deţineau date că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a autovehiculului şi au constatat maşina era condusă de un sucevean în vârstă de 54 ani, iar în timpul controlului efectuat asupra autoturismului au fost descoperite pe bancheta din spate două colete cu ţigări ce conțineau cantitatea de 1950 pachete de țigări, marca Asima, de proveniență ucraineană.

tigari-bancheta-spate-2

Sursa citată precizează că ţigările în valoare de aproximativ 21.450 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferului i s-a întocmit dosar penal fiind cercetat pentru contrabandă.

Autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Izvoarele Sucevei, până la finalizarea cercetărilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SPTF Suceava, în cursul dimineţii de joi, un cetăţean ucrainean în vârstă de 57 de ani, care conducea un autoturism înmatriculat în Ucraina, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară şi întrucât existau suspiciuni că bărbatul transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

“Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-o canistră din plastic şi sub scaunul dreapta faţă al autoturismului, cantitatea de 525 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare de 656 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei”, precizează sursa citată.

tigari-canistra-3

Față de cetățeanul ucrainean polițiștii de frontieră au luat măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani începând cu data de 10 noiembrie 2016. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de