Pasta de păstrăv preparată de studenții suceveni, locul V la faza internațională a competiției Ecotrophelia


Intră acum și în grupul de

Studenții suceveni s-au clasat pe locul V la faza internațională a competiției Ecotrophelia, unde au prezentat produsul „ForestROut – conserve de păstrăv tip pastă”.

pasta-de-pastrav-ecotrophelia-usv-2017-2

Potrivit unui comunicat al Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava, instituția suceveană de învățământ superior a reprezentat România, pentru a treia oară, la competiţia internaţională de creare de produse alimentare eco-inovative Ecotrophelia Europe, care s-a desfăşurat în perioada 16-17 octombrie 2016, în cadrul Târgului Internaţional de Industrie Alimentară SIAL, Paris (Franţa).

”Echipa Facultăţii de Inginerie Alimentară din cadrul universităţii noastre a fost cooordonată de către conf.univ.ec.dr.ing. Adriana Dabija şi formată din: Loredana-Elena Sîrghie – team manager, Mariana-Violeta Bejinariu, Ecaterina-Flavia Iloaei, Ovidiu-Marian Apetrei, Alexandru-Iulian Buchi şi Alexandru Buţerchi.

Dintre cele 15 ţări participante (Belgia, Croaţia, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Olanda, România, Serbia, Slovenia, Spania, Marea Britanie), România a intrat în concurs a treisprezecea, clasându-se, în final, pe poziţia a 5-a”, se arată în comunicatul USV.

pasta-de-pastrav-ecotrophelia-usv-2017-4

Sursa citată precizează că primele locuri au fost ocupate de echipele din Franţa, Belgia, Marea Britanie şi Germania.

”Juriul internaţional a fost format din 20 de specialişti din industria alimentară şi condus de către doamna Ariane ANDRES, Manager al Centrului de Cercetare Nestlé.

pasta-de-pastrav-ecotrophelia-usv-2017-1

Reprezentantul României în juriu a fost Cătălin Bîlbie, Manager al firmei Expergo Bucureşti şi membru fondator al Platformei Tehnologice „Food for Life” România. Fiecare proiect a fost evaluat pe baza a 10 criterii şi a unei grile de 70 puncte, juriul acordând în final premii în valoare de 13.000 Euro”, se arată în comunicatul USV.

”ForestROut”, produsul pe care echipa Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava l-a propus pentru această competiţie internaţională, face parte din categoria conservelor de păstrăv tip pastă, în compoziţia căruia intră doar ingrediente naturale, fără adaos de aditivi alimentari.

pasta-de-pastrav-ecotrophelia-usv-2017-1

Unicitatea produsului constă în faptul că, într-un singur ambalaj, se regăsesc trei conserve de păstrăv tip pastă: păstrăv cu merişor şi hrean (Red ForestROut), păstrăv cu gălbiori şi leurdă (Yellow ForestRout) şi păstrăv cu flori de soc, albăstrele şi cimbrişor (Blue ForestROut), se mai menționează în comunicatul USV:


Intră acum și în grupul de