Catalin Marian Predoiu este noul ministru al Justitiei


Intră acum și în grupul de

Catalin Marian Predoiu a fost învestit vineri, în functia de ministru al Justitiei, la Palatul Cotroceni. Dupa ce presedintele i-a trimis premierului o scrisoare în care îl invita la discutii, sâmbata la Cotroceni, pentru a gasi o persoana potrivita pe acest portofoliu, premierul a dat un comunicat în care a anuntat ca propunerea sa pentru aceasta functie este avocatul Catalin Predoiu. În vârsta de 40 de ani, Catalin Predoiu este avocat, membru al PNL din 1991. A predat dreptul comercial la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si este, din 2003, membru al Baroului Bucuresti.  
 
Absolvent al Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti, în 1991, Catalin Predoiu este avocat asociat la casa de avocatura Zamfirescu, Racoti, Predoiu. El este specialist în tranzactii bancare si financiare, asigurând servicii de asistenta legala unor banci si unor clienti institutionali din acest domeniu, inclusiv cu privire la probleme legate de reglementari privind dreptul valutar si controlul fiscal, metode de finantare, contracte de credit si proiecte de restructurare. Avocatul a obtinut doctoratul în domeniul bancilor comerciale, în 2004. 
 
Catalin Predoiu a predat drept comercial, ca lector, la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, în perioada 1994-2005, si a urmat un program de instruire în practica dreptului comercial la Baroul din Caen (Franta), în 1994.


Intră acum și în grupul de