Amenzi de aproape 200.000 de lei aplicate comercianților suceveni în urma unei acțiuni-fulger a polițiștilor


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava, au organizat o acțiune-fulger de verificare a comercianților suceveni pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor ilegale din activitatea de comerţ.

bazar

Potrivit Poliției Județene Suceava, scopul acţiunii a fost, în special, protejarea intereselor cumpărătorilor de bună credinţă şi descurajarea actelor ilicite de comerţ, mai ales că în perioada următoare, activitatea economică va creşte odată cu apropierea Sărbătorilor de Iarnă 2016/2017.

„Părinţii sunt îndrumaţi să achiziţioneze jucării şi alte bunuri destinate copiilor doar din locurile autorizate şi special amenajate, să nu cumpere bunuri contrafăcute, siguranţa şi sănătatea celor dragi putând fi pusă în primejdie”, susțin polițiștii.

În cadrul acţiunii au fost verificate 142 de unităţi economice într-un interval de patru ore în cursul zilei de miercuri.

În urma acțiunii au fost aplicate 63 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 188.900 lei, din care  55 la Legea nr. 12/1990 în valoare de 188.000 lei,  5 la Legea nr. 145/2014 in valoare de 900 lei fiind confiscate bunuri în valoare de circa 3000 lei, constând în articole de  îmbrăcăminte şi încălţăminte, produse industriale, alcool, ţigări.

La acţiune au participat 31 de poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice şi o grupă de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava.

„Siguranţa mediului de afaceri şi respectarea legalităţii actelor de comerţ sunt priorităţi ale Poliţiei Române. Poliţiştii vor acţiona şi în continuare pentru prevenirea actelor de comerţ illicit, respectarea legislaţiei şi sănatatea consumatorilor fiind obiective permanente în cadrul acţiunilor derulate”, susține Poliția Suceava.


Intră acum și în grupul de