Fotbal, Cupa Romaniei : CFR Cluj, tot mai aproape …


Intră acum și în grupul de

CFR Cluj – FC Brasov 1 – 0 (dupa prelungiri)

Partida dintre CFR Cluj si FC Brasov nu s-a ridicat câtusi de putin la statutul de meci-„vedeta” al sferturilor de finala din Cupa României. Cu o garnitura în care si-au facut loc mai multe rezerve, liderul la zi din Liga I si-a rapus omologul din esalonul secund, scor 1-0 dupa prelungiri, dar meciul a fost unul plictisitor, în care ocaziile s-au putut numara pe degetele unei singure mâini.

CFR a avut initiativa în prima repriza. În minutul 8, Ruiz a avut o prima oportunitate de a marca, dar sutul feroviarului a trecut mult peste poarta. Brasovenii au trecut si ei pe lânga deschiderea scorului în minutul 21, când „trasorul” lui Adriano de la peste 30 de metri a ocolit transversala ceferista. Trupa lui Razvan Lucescu si-a încercat din nou norocul la poarta clujenilor în minutul 29, dar sutul ex-rapidistului Robert Ilyes a fost prins fara probleme de Hirschfeld. Ultimul sfert de ora al primului mitan a apartinut în totalitate prim-divizionarei din Gruia, însa nici Manuel Jose si nici Ruiz nu au reusit sa dezghete tabela de marcaj.

Actul secund a semanat mult cu primul, cu observatia ca cele doua combatante au facut schimb de roluri. FC Brasov a fost mai prezenta în joc, ratând ocazii destul de bune prin Hatnagy, Ilyes, Adriano si Fabinho. Adriano a fost din nou aproape de a marca în minutul 65, dar, dupa ce a primit o pasa senzationala, cu calcâiul, de la Maldarasanu, a sutat defectuos. Tot la poarta clujeana s-a consemnat si ultima ocazie a primelor 90 de minute, dar cum nici golgheterul Hadnagy nu l-a putut învinge pe Hirschfeld, meciul avea sa intre în prelungiri.

Soarta partidei a fost stabilita în chiar minutul doi din prima repriza a prelungirilor. Primul si singurul gol al partidei a fost reusit de Diego Ruiz, argentinianul marcând plasat, la coltul lung, dupa ce a fost ideal deschis de lusitanul Semedo. „Stegarii” au încercat marea cu degetul pe final, însa insistenta lor a fost zadarnica, CFR fiind echipa care a obtinut mult dorita calificare în semifinale. Pentru baietii lui Ioan Andone urmeaza însa adevaratul examen de maturitate, duminica, în Ghencea.  
CFR CLUJ: Hirschfeld – Panin, Cadu, Sandberg, Fredy – Peralta, Minteuan (Dani, 83), M. Jose (Trica, 76), Culio – Dubarbier (Semedo, 62), D. Ruiz. Antrenor: Ioan Andone.  
FC BRASOV: E. Nae – Constantinescu, Abrudan B. Niculae, Cr. Ionescu – Roman (M. Cristescu, 77), Maldarasanu, Adriano (Sburlea, 95), Ilyes, Senin (Fabinho, 59) – Hadnagy. Antrenor: Razvan Lucescu.

Pandurii Tg. Jiu – Gloria Buzau 0 – 0, 2 – 3 dupa 11 metri

Considerat cel mai putin interesant sfert de finala al Cupei României, partida dintre Pandurii Târgu Jiu si Gloria Buzau a facut tot posibilul pentru a nu iesi din aceste tipare. Dupa ce au mimat fotbalul timp de doua ore, cele doua combatante si-au decis reprezentanta în „careul de asi” în urma loteriei loviturilor de departajare, câstigata de buzoieni cu scorul de 3-2.

De la început pâna la sfârsit, partida de la Mogosoaia a fost una anosta, cu rare faze de poarta, spectacolul lipsind cu desavârsire. Primele ocazii ale meciului au venit din doua faze fixe: una la poarta buzoienilor si una la cea a gorjenilor. Vasilache (min. 6), respectiv Claudiu Ionescu (min. 8) au trimis însa peste transversala. Acelasi Vasilache a fost la un pas sa deschida scorul în minutul 19, însa sutul ex-rapidistului din 20 de metri a ocolit din nou poarta Gloriei. Dupa alte opt minute, „ros-albastrii” lui Stefan Stoica au trecut si ei pe lânga gol, prin Alin Vigariu. Cea mai mare ocazie a primei reprize a venit însa cu sase minute înainte de pauza, când Ionescu a prins un sut sanatos, din sapte metri, dar balonul s-a încapatânat si nu a vrut sa intre între buturi, lovind bara portii lui Mingote.

Dupa pauza, aceleasi echipe, acelasi joc haotic. În minutul 60, Alexandru Piturca a trimis primul sut pe poarta al partidei, însa lovitura de cap a fiului de selectioner a fost retinuta fara probleme de goalkeeper-ul buzoian. Pandurii au fost din nou aproape de a marca în minutul 78: foarte bine angajat în careul advers, Jessui reia bine cu capul, însa Minca este din nou la post, respingând in extremis. Aceasta a fost de altfel cea mai mare, dar si ultima ocazie a primelor 90 de minute, cele doua echipe intrând la cabine asa cum au iesit, la egalitate: 0-0.

Cele doua reprize de prelungire nu au reprezentat însa nimic mai mult decât suplimentarea cu jumatate de ora a apatiei din teren. Singura ocazie de gol a celor 30 de minute a venit în repriza a doua, când Valentin Simion a prins un sut sanatos, la firul ierbii. Din pacate pentru buzoieni, Mingote a reusit sa respinga si totul avea sa fie decis în urma loviturilor de la unsprezece metri.

Loteria a fost câstigata de Gloria, penalty-ul decisiv fiind ratat de Pandurii prin Jessui. În urma acestui meci, buzoienii au mari motive de bucurie, micuta echipa din Crâng putând obtine o surprinzatoare calificare în Cupa UEFA.

PANDURII TG. JIU: Mingote – Ad. Rusu, Anilton, Chibulcutean, Cardoso – Vasilache (Carvalho, 46), Fl. Stânga, Soares (Jessui, 70), D. Orac – Iordache (Dos Santos, 46), Al. Piturca. Antrenor: Joaquim Teixeira.

GLORIA BUZAU: Minca – Nejneru, Al. Tudose, Vlaicu, Al. Filip – Vigariu (Iovita, 66), Bicfalvi (Jozic, 106), Dino Eze, Litu – Cl. Ionescu (Suleap, 57), V. Simion. Antrenor: Stefan Stoica. 


Intră acum și în grupul de