Poliția avertizează șoferii să fie prudenți când circulă în condiții de vânt puternic: Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor


Intră acum și în grupul de

Poliția Română, prin Centrul Infotrafic, a avertizat, duminică, șoferii privind circulația în condiții de vânt puternic.

viscol

Astfel, potrivit sursei citate, vântul afectează buna desfăşurare a traficului rutier şi vă atenţionăm cu privire la pericolul pe care acest fenomen meteorologic îl poate reprezenta pentru trafic.

„Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare”, susțin polițiștii.

Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare, mai recomandă Poliția Română.

Totodată, polițiștii arată că trebuie evitate oprirea sau staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor (sau a panourilor publicitare), deoarece vântul puternic îi sau le poate rupe.(N.B.)


Intră acum și în grupul de