După ce a aflat din presă privind suspendarea cursurilor școlii din Baineț, prefectul Harasim a cerut în CJSU Suceava o comunicare intensă din plan local până la conducerea județeană


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a cerut, luni, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava o comunicare intensă între comitetele locale de situații de urgență și cel județean.cjsu-harasim-burlui-cretuleac-3

Solicitarea acestuia a fost făcută după ce luni a aflat din presă că școala din Baineț are cursurile suspendate pentru că ar fi fost dificil ca elevii să fie aduși la școlă cu microbuzele școlare în condițiile în care drumuri din zonă erau afectate de viscol.

Ședința extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava, a fost convocată, luni, după manifestările hidro-meteorologice din ultimele două zile, caracterizate de vânt puternic și ninsori viscolite. În cadrul ședinței s-au dezbătut acțiunile întreprinse de membrii CJSU cu atribuții pe perioada avertizării meteo cod galben, respectiv portocaliu.

Echipajele structurilor implicate în gestionarea situațiilor de urgență au acționat în teren pe întreaga perioada în care s-au manifestat fenomenele meteo periculoase, venind astfel în sprijinul populației și a participanților la trafic, se arată într-un comunicat emis după ședință.

Totodată, s-a făcut o trecere în revistă a totalului de material antiderapant și a logisticii aflate la dispoziția administratorilor de drumuri naționale, cât și a stadiului pregătirii pentru sezonul de iarnă 2016-2017.

Un alt punct pe ordinea de zi a vizat implementarea aplicației RO-RISK, stabilindu-se ca termen de îndeplinire a atribuțiilor stabilite prin plan, data de 1 decembrie 2016. Aplicația se adresează tuturor instituțiilor deconcentrate de la nivelul județului și reglementează asigurarea managementului tipurilor de risc, precizează sursa citată.

„În finalul întâlnirii, prefectul județului, domnul Constantin Harasim, în calitatea sa de președinte al CJSU, a solicitat o comunicare intensă și pe viitor, pe toate palierele decizionale de la nivelul Comitetelor Locale de Situații de Urgență și până la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, instituit pe perioada avertizărilor de cod la ISU Suceava”, se arată în comunicat.


Intră acum și în grupul de