FOTO Vezi cum va arăta noul terminal de la Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava


Intră acum și în grupul de

„Așa cum arată intențiile de a zbura de pe Aeroportul Suceava, sunt semne bune și noi trebuie să fim pregătiți”, a declarat, marți șeful administrației județene sucevene, amintind că intenția CJ este să construiască un terminal nou de plecări-sosiri și un terminal cargo la Aeroportul din Salcea.

Președintele CJ Suceava a arătat într-o conferință de presă că noul terminal pentru pasageri ar urma să aibă o suprafață de 4.500 de mp, va avea etaj și va fi prevăzut cu patru noi linii de sosiri și plecări.

El a estimat că valoarea investiției pentru construcția noului terminal de sosiri-plecări ar urma să fie de circa 5 milioane de euro, iar finanțarea se va face de Consiliul Județean Suceava prin angajarea unui credit.

Flutur (2)

Pentru ca investiția să nu fie considerată ajutor de stat este nevoie ca CJ Suceava să acționeze ca un creditor prudent care urmărește maximizarea beneficiilor pe care le poate obține, într-o perioada de timp rezonabilă, ca proprietar al aeroportului.

În acest sens, Flutur a precizat că a avut o discuție cu președintele Consiliului Concurenței pentru a primi aprobarea pentru a accesa un împrumut în vederea realizării construcției unui terminal nou la Aeroportul  Suceava.

„Suntem sub monitorizarea Comisiei Europene și trebuie să fim atenți pentru sumele alocate acolo să nu fie considerate ajutor de stat. Am discutat de strategia investitorului prudent pentru ca noi, CJ Suceava, să comandăm un studiu de extindere a aeroportului”, a explicat Flutur.

aeroport-terminal-2-proiect-3

aeroport-terminal-2-proiect-2

Aeroportul Suceava a fost deschis din toamna anului trecut după ce a fost modernizat prin trei proiecte, din care unul cu finanţare europeană de 105 milioane de lei.

Prin proiectul cu finanţare europeană asigurat prin POS-Transporturi s-au modernizat pista de rulare, balizajul, s-a construit un nou turn de control şi a fost pregătit terenul în vederea amplasării sistemului de navigaţie.

Al doilea proiect a fost finanţat de Romatsa, care a instalat aparatura de control şi trafic aerian, iar al treilea proiect, de modernizare a aerogării, a fost realizat cu fondurile Consiliului Judeţean.

Consiliul Judeţean Suceava vrea să continue programul de modernizare a facilităţilor aeroportuare prin amenajarea unui nou terminal de pasageri şi cargo. (Alin Dima)

 


Intră acum și în grupul de