Viceprimarul Harșovschi spune că un nou proiect de fluidizare a traficului rutier e blocat doi ani din cauza unui proiect european


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Lucian Harșovschi a anunțat, joi, că un proiect european care s-a derulat în municipiul Suceava este cel care blochează derularea în următorii doi ani a fluidizării traficului rutier în zona intersecției Calea Obcinelor cu strada 1 Decembrie.

obcine-intersectie
Intesectia actuala

Harșovschi a explicat pe pagina sa de socializare că deși până acum a prezentat informații despre proiecte care se pot face, acum face referire la unui care nu se poate face prea curând.

El arată că prezintă sucevenilor o schiță care presupune fluidizarea traficului în zona 1 Decembrie-Calea Obcinelor, dar că acest proiect nu se poate începe până în 2019.

intersectie-obcine
Proiect de fluidizare trafic

Harșovschi a menționat că până în data de 17 decembrie 2018 nu se poate modifica intersecția din cauză că au fost folosite fonduri europene pentru reabilitarea Bulevardului 1 Decembrie, iar în cazul unor proiecte europene nu se pot face noi intervenții timp de cinci ani de la darea în folosință.

El consideră că soluția pe care o prezintă este binevenită pentru decongestionarea traficului dar și pentru a oferi o cale de acces mai facilă celor care locuiesc în cartierul ANL, mai ales că sunt încă două blocuri cu  80 de apartamente în lucru.

Acesta este cel de-al doilea proiect care nu se poate realiza în municipiu din cauză că înainte a fost promovat un proiect cu fonduri europene care nu a prevăzut soluția actuală.

Miercuri, primarul Ion Lungu, recunoștea că în condițiile în care iluminatul pe axa principală a municipiului Suceava a fost modernizat cu fonduri europene, pe acest traseu nu se vor putea monta becuri tip LED care se vor introduce în restul orașului printr-un proiect cu finanțare europeană.(N.B.)


Intră acum și în grupul de