Un adolescent care tâlhărea femei pe stradă în Suceava, arestat preventiv. Vezi cum acționa tânărul

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus, joi,  punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un adolescent de 15 ani din Zvoriștea cercetat pentru două tâlhării și o tentativă de tâlhărie, iar Judecătoria Suceava a dispus arestarea preventivă a acestuia.

Anchetatorii au stabilit până acum că, în data de 28 august, o femeie de 68 de ani care mergea spre casă va, în apropiere de Policlinica Arcadia, a fost tâlhărită de o persoană care a venit din spate și, cu toate că a opus rezistență, i-a smuls un portofel în care avea mai multe documente  și bani, cauzându-i un prejudiciu în valoare de circa 300 lei.

Ulterior, în jurul orelor 14.00, în timp ce femeia  se deplasa către domiciliu împreună cu nepoțica ei în vârstă de 8 ani, tânărul a urmărit-o iar, iar  în momentul în care a ajuns în fața S.C. Instcomp, a depășit-o  și s-a așezat în fața acesteia și, prin smulgere, i-a sustras din mână un portofel în care avea suma de 115 lei și mai multe documente personale după care a fugit prin spatele blocurilor de pe str. Grigore Ureche. El i-a luat banii din portofel și l-a abandonat pe o cutie de gaz metan din casa scării la parter, plecând spre casă.

portofel bani

În 12 octombrie, o femeie de 72 de ani din Suceava a sesizat Poliția că  în timp ce se deplasa spre domiciliu, pe str. Mărășești, la colțul blocului unde locuiește, i-a fost furat, prin violență, portofelul în care avea suma de 489,70 lei și mai multe documente personale, cauzându-i un prejudiciu în valoare de 530 lei.

Ancheta a stabilit faptul că în 12 octombrie, femeia se afla în incinta magazinului Kaufland din Universității unde s-a deplasat la bancomatul BRD din marketul sus-menționat pentru a achita o factură. I-a cerut ajutor tânărului care stătea sprijinit de ușa de acces în magazin, iar acesta i-a spus că nu știe cum se procedează, după care a revenit la locul inițial.

După ce femeia a ieșit din incinta magazinului, adolescentul a urmat-o trecând prin parcarea magazinului Kuafland și a ajuns până pe str. Leca Murariu iar când femeia a ajuns la colțul blocului unde locuiește, respectiv pe str. Mărășești, tânărul i-a smuls portofelul din mână. După ce a luat suma de aproximativ 400 lei din portofel, el a aruncat portofelul în fața altui bloc.

Femeia a spus că nu a suferit leziuni în momentul comiterii faptei, cu excepția unei echimoze identificată în zona șanțului de flexiune a falangetei degetului inelar de la mâna stângă, motiv pentru care nu a solicitat să fie expertizat din punct de vedere medico-legal.

O altă femeie din Suceava, în vârstă de 80 de ani, a sesizat în data de 8 noiembrie, că în timp ce voia să intre în scara blocului unde domiciliază, un tânăr a încercat, prin violență, să îi sustragă sacoșa pe care aceasta o avea în mână, fără însă să reușească.

Din cercetări a rezultat că femeia  s-a deplasat la un magazinul Profi din Suceava, unde a stat circa 45 minute. Când a ieșit din magazin, s-a oprit la chioșcul de ziare de vis-a-vis de unde a achiziționat un calendar.

Ea a văzut în zonă doi tineri care ulterior au urmărit-o în timp ce se deplasa pe aleea stângă a str. Mărășești.

Când a ajuns la intrarea în scara blocului unde locuiește, adolescentul, prin smulgere, a încercat să îi sustragă sacoșa din mână. Întrucât persoana vătămată a opus rezistență și a început să strige după ajutor, inculpatul a renunțat și a fugit pe str. Mărășești.

În acest caz cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.