Fotbal : Restructurarea nu-i sperie pe suceveni


Intră acum și în grupul de

Federatia Româna de Fotbal si-a manifestat intentia de a restructura esaloanele inferioare începând cu sezonul 2011-2012. Conform presedintelui Mircea Sandu, liga secunda urmeaza sa aiba pe viitor o singura serie formata din 18-20 de echipe, în timp ce esalonul trei va contine maxim 80 de formatii, împartite în patru serii.

Desi propunerea oficialilor FRF implica retrogradarea unui numar mare de echipe si reducerea fotbalului profesionist din tara noastra la aproximativ 120 de cluburi, oficialii Cetatii Suceava nu-si fac griji în privinta viitorului gruparii de pe Areni.

„La prima vedere, initiativa federatiei pare benefica, deoarece o eventuala restrângere a numarului de echipe implica o cumulare a valorilor si implicit un progres la nivelul calitatii jocurilor. Fotbalul sucevean nu ar trebui sa-si faca probleme în acest sens. Desi jucam la nivelul Ligii a III-a, suntem cu un pas înaintea partenerilor de competitie”, a declarat antrenorul Marian Pana.

Tehnicianul Cetatii a precizat si obiectivul gruparii sucevene pentru urmatoarea editie de campionat. „Echipa trebuie sa revina din vara în liga secunda, si în mod normal nu am avea probleme în a ne mentine acolo. Mai mult, în viitorul sezon, ne-am propus o clasare între primele sase locuri, dar acest obiectiv trebuie abordat din timp”, a încheiat oficialul gruparii de pe Areni.  


Intră acum și în grupul de