Concursul pentru directori de școală finalizat în Suceava:196 de candidați au promovat concursul. La școli Salcea și Boroaia situațiile sunt încă neclare


Intră acum și în grupul de

Un număr de 196 de candidaţi suceveni au promovat Concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar, iar doi candidaţi au rămas neevaluaţi întrucât nu s-au putut întruni integral comisiile de concurs.

Gabriela Scutaru

Inspectorul şcolar general adjunct al judeţului Suceava, profesorul Gabriela Scutaru, a declarat, vineri, pentru NewsBucovina că din totalul celor 238 de candidaţi care au promovat proba scrisă a Concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar, 198 au trecut de proba de evaluare a curriculumului vitae, iar dintre aceştia 196 au trecut şi de proba interviului.

Scutaru a spus că în judeţul Suceava au fost scoase la concurs posturi de director şi director adjunct în 214 unităţi de învăţământ, iar pentru aceste posturi s-au înscris 280 de candidaţi, dintre aceştia 271 s-au prezentat la proba scrisă a concursului şi 9 au absentat.

Ea a mai spus că după susţinerea probei scrise au fost declaraţi admişi 238 de candidaţi, iar la evaluarea Curriculumului vitae au participat 233 de candidaţi, 198 dintre aceştia promovând această a doua probă a concursului.

Scutaru a precizat că la proba interviului s-au prezentat cei 198 de candidaţi, 196 dintre aceştia fiind declaraţi admişi, din care 153 au fost declaraţi admişi pentru ocuparea funcţiilor de director, iar 43 pentru director adjunct.

Inspectorul şcolar general adjunct a subliniat că doi candidaţi pentru funcţia de director al Şcolii Gimnaziale “Aurelian Stanciu” Salcea şi al Şcolii Gimnaziale “Vasile Tomegea” Boroaia, care au promovat proba scrisă, au rămas neevaluaţi întrucât nu s-a întrunit integral comisia de concurs.

“În cazul Şcolii Gimnaziale Salcea a existat refuzul reprezentanţilor Consiliului Local şi Primăriei Salcea de a se prezenta la întrunirea comisiei de concurs. De altfel, reprezentanţii administraţiei locale au contestat la Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice Metodologia de organizare a Concursului pentru ocuparea posturilor vacante de director şi director adjunct. Nici în cazul Şcolii Gimnaziale “Vasile Tomegea” Boroaia nu a putut fi întrunită comisia de concurs, întrucât unul dintre membrii comisiei s-a îmbolnăvit”, a spus Scutaru.

Ea a menţionat că ISJ Suceava a solicitat MENCŞ un punct de vedere pentru clarificarea situaţiei candidaţilor rămaşi neevaluaţi de la Şcolile Salcea şi Boroaia.

Scutaru a explicat că în cazul candidaţilor pentru funcţiile de director din cele două şcoli au existat trei reprogramări ale ultimelor două probe, avizate de MENCŞ, însă comisiile de examen nu s-au putut întruni, astfel că cei doi candidaţi care s-au prezentat la concurs au rămas neevaluaţi.

Potrivit site-ului ISJ Suceava, în cazul evaluării CV-ului şi probei interviului pentru candidatul la funcţia de director al Şcolii Gimnaziale Salcea prima reprogramare a fost pentru data de 7 noiembrie, iar pentru candidaţii la funcţia de director al Şcolii Gimnaziale Boroaia a fost în data de 2 noiembrie, în timp ce a doua reprogramare a fost pentru data de 16 noiembrie pentru candidaţii din cele două şcoli, iar a treia reprogramare a fost în data de 17 noiembrie 2016.

Calendarul de organizare a Concursului pentru ocuparea posturilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar prevede că afişarea rezultatelor concursului are loc în data de 18 noiembrie 2016, iar depunerea contestaţiilor va avea loc în perioada 21 – 23 noiembrie 2016;

Soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale va avea loc în perioada                             24 noiembrie – 9 decembrie 2016, iar validarea  rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 16 decembrie 2016 în Consiliul de administraţie al ISJ Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de