Mihai CIMPOI va deveni „Doctor Honoris Causa” al Universitatii Suceava


Intră acum și în grupul de

Maria Ardeleanu Academicianului Mihai Cimpoi, presedinte al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova i se va conferi titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava. Propunerea de acordare a acestui titlu omului de cultura basarabean a fost aprobata de Senatul Universitatii sucevene, iar data pentru ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa urmeaza sa fie stabilita ulterior.

Prorectorul Universitatii sucevene, prof.univ.dr. Sanda Maria Ardeleanu a declarat, miercuri, ca acest titlu se acorda academicianului Mihai Cimpoi pentru promovarea culturii românesti si pentru activitatea dinamica de integrare a acestor valori în spatiul European.

Ea a spus ca Anul European al Dialogului Multicultural este marcat si la Universitatea suceveana prin initierea unor serii de conferinte si întâlniri cu personalitati din Republica Moldova.

Prima conferinta va fi sustinuta, vineri, de academicianul Mihai Cimpoi, care va fi prezent la Suceava la invitatia Grupului pentru Initiativa a Românilor din Republica Moldova.

Conferinta are tema „Dialogul european al valorilor” si se va desfasura în Aula Magna a Universitatii Suceava.


Intră acum și în grupul de