(FOTO VIDEO) Peretele unei clădiri din Burdujeni unde locuiau trei familii s-a prăbușit. Imobilul în care sunt amenajate locuințe sociale aparține Primăriei


Intră acum și în grupul de

Dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost înştiinţat anunțat sâmbătă după amiaza prin 112 de prăbuşirea unui perete din laterala unei clădiri, situată în municipiul Suceava, pe strada 22 Decembrie în apropierea sediului Poliţiei din cartierul Burdujeni.

zid-prabusit-burdujeni-1zid-prabusit-burdujeni-2

Conform ISU Suceava, construcţia veche de peste 100 de ani, cu o amprentă la sol de aproximativ 320 de metri pătraţi, aparţine Primăriei municipiului Suceava.

În laterala opusă zidului prăbuşit sunt amenajate locuinţe sociale, formate din trei camere, pe o suprafaţă de 120 de metri pătraţi. Diferenţa de 200 de metri pătraţi este spaţiu dezafectat. În locuinţele sociale, domiciliau 3 familii, cu 13 persoane, din care 7 adulţi şi 6 minori. În urma evenimentului, nicio persoană nu a fost rănită.

La faţa locului s-au deplasat specialişti ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi ai Primăriei municipiului Suceava, pentru evaluarea nivelului de siguranţă a construcţiei.

„Deoarece clădirea nu era sigură, s-a luat decizia evacuării celor 13 persoane, care au fost transportate cu mijloace adecvate la adăpostul de noapte „Sfânta Vineri”, al asociaţiei „Lumină Lină”, din municipiul Suceava”, precizează sursa citată.(N.B.)

zid-prabusit-burdujeni-3


Intră acum și în grupul de