Exclusiv în Alexandria Librării – o carte-document: ”Samoilă Mârza 1886-1967. Fotograful Unirii Transilvaniei cu România 1 Decembrie 1918, Alba Iulia”


Intră acum și în grupul de

Alexandria Publishing House lansează în noiembrie 2016 cartea-document Samoilă Mârza 1886-1967. Fotograful Unirii Transilvaniei cu Romania, 1 Decembrie 1918. Lucrarea este coordonată de Aurel Sîntimbrean. După succesul obținut cu Aurul și argintul Roșiei Montane, domnul Sîntimbrean revine cu o nouă carte într-un moment foarte prielnic, când ne apropiem și ne pregătim să sărbătorim, în 2018, Centenarul Unirii Transilvaniei cu România de la 1 Decembrie 1918, cel mai mare eveniment din istoria poporului român, eveniment ce a condus la desăvârșirea Statului Național Român Modern.

samoila-marza-alexandria-publishing-house

Prezenta carte a domnului Sîntimbrean și a colaboratorilor săi reprezintă o deosebită importanță nu numai pentru istorici, ci și pentru elevi, studenți, pentru toți românii care studiază și apreciază istoria poporului nostru. Ea oferă o nouă sursă de informare cuprinsă în imagini a istoriei noastre contemporane, ilustrând eforturile poporului român și ale conducătorilor săi din ultimii o sută de ani pentru consolidarea Unirii și integritatea României. Fotograful Samoilă Mârza, originar din Galtiu, comuna Sântimbru, face parte, și el, dintre participanții de seamă la actul național de la 1 Decembrie 1918. (Prof. dr. Gheorghe Anghel)

Cartea conţine fotografii-document de arhivă, nepublicate până în prezent în altă parte.


Intră acum și în grupul de