Flutur: Am avut o întâlnire de lucru la Spitalul Județean și am discutat despre investiții pentru 2017 de circa 20 milioane de euro


Intră acum și în grupul de

Gheorghe Flutur sustine o conferinta de presa la Consiliul Judetean Suceava.

LIVE TEXT:

”Am avut o intalnire de lucru la Spitalul Judetean si am discutat despre investitii pentru 2017 de circa 20 milioane  euro. In mandatul meu au mai fost dati peste 25 milioane euro.

flutur-proiect-spital

Discutam de noul ambulatoriu al spitalului, policlinica spitalului. 4000 mp si 6 niveluri, 4,2 milioane euro investitie din banii CJ, Primariei Suceava si Spitalului.

Constructia va avea comunicare si cu celelalte pavilioane si ne va da posibilitatea sa regandim unele sectii actuale care sunt inghesuite.

O investitite privata, extrem de necesara pentru cei bolnavi de cancer. In curtea Spitalului Vechi e concesionat un spatiu si acolo discutam de Centrul de tratament Oncologic. O firma din Cluj va incepe lucrarile la acest centru in primvara anului viitor cu termen de executie 4 luni.

Salut aceasta investitie pentru ca e vorba si de dotari ultramoderne. E o investitie extrem de importanta pentru zona noastra.

De Ziua Bucovinei, la ora 15, vom avea o sedinta solemna a CJ, voi face o evocare a momentului 1918-2016. Vom inmana nepotilor si stranepotilor lui Ion Nistor si Iancu Flondor, diploma de cetateni de onoare post modern. Vom merge apoi pe esplanada Casei Culturii pentru momente culturale. Un spectacol intreg.

Tot luni va fi la Suceava ministrul Finantelor si s-a nimerit sa fie asa. O discutie cu mediul de afaceri. Vom participa si noi caci suntem interesati.

Am lansat brosura <Craciun in Bucovina>. Pe 5 decembrie- concerte de colinde, pe 7-10 decembrie vor fi sezatori de iarna in Bucovina si am chemat televiziuni nationale.

Exista un proiect de OG pentru alocarea resurselor financiare de Guvern pentru PNDL. Intentia e ca un program regional sa fie gestionat de ADR si ce salut eu si va fi foarte bine pentru toti e ca vor putea fi finantate PNDL unde exista un plafom maxim. Pentru apa-2 milioane euro, drumuri judetene – 12 milioane euro, comunale-1,5 milioane euro, scoli-0,4 milioane euro.

Am facut demersuri pentru rectificare pozitiva de azi a Guvernului. Bani pentru DGASPC, primim intreaga suma ceruta ba chiar mai mult, vreo 70 miliarde lei.

<Utilitati si mediu> pentru toate primariile cu probleme care nu au platit ratele 4,5 milioane de euro. Deja unele primarii aveau conturile blocate.

Pentru primarii era o suma care parea in regula, dar astept sa vad finalul ce iese din Guvern ca sa ma pronunt.

De 1 Decembrie e o ceremonie standard cu defilare pe platoul Palatului Administrativ. Urmeaza spectacol de muzica populara sustinut de ansamblul nostru.”


Intră acum și în grupul de