Ambulatoriu nou, dublarea secției de Cardiologie și construcția unui centru de radioterapie, noile investiții anunțate de Flutur pentru anul următor la Spitalul Județean Suceava


Intră acum și în grupul de

La Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava se vor face noi investiții de circa 20 de milioane de euro, a anunțat, miercuri, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

El a arătat în cadrul unei conferințe de presă că va fi construit un nou ambulatoriu cu 4,2 milioane de euro, cu o suprafață de 4.500 de mp.

El a explicat că ambulatoriul actual are o suprafață de 1.500 mp și a fost amenajat în condițiile în care se adresau circa 37.000 de pacienți anual.

„Am depășit 100.000 de pacienți anual, iar anul acesta vor fi 160.000 de pacienți la cele 23 de cabinete și anul viitor se estimează că vor fi peste  210.000 de pacienți care vor veni să fie consultați sau să-și facă analizele în ambulatoriul SJU. Asta arată o presiune foarte mare pentru Spitalul Județean, dar dacă ne uităm la pacienți el este și spital regional pentru că vin oameni și din alte județe”, a spus Flutur.

El a arătat că situația actuală determină construcția unui corp nou, cu module complete, respectiv 23 de secții, fiecare cu cabinete de consultații, cameră de aștepare, cameră de tratament și internare de zi, cu două-cinci paturi pentru fiecare specialitate.

flutur-proiect-spital

„Dorim ca cei care vin să-și facă analizele sau să fie consultați la Spitalul Județean Suceava să poată, pe durata a 12 ore, să fie cazați în spital. Este un lucru civilizat care se întâmplă în toată lumea”, a spus președintele CJ Suceava.

El a estimat că noul ambulatoriu va fi finalizat în 2018.

Totodată, Flutur a spus că o altă investiție va fi făcută prin supraînălțarea, pe piloni de metal, a corpului F al spitalului, urmând să fie realizată o construcție de 670 de mp unde se va extinde secția de cadiologie, care va fi astfel dublată.

El a spus că în județul Suceava sunt în evidență 160.000 de bolnavi cardiaci, iar presiunea pe această secție este foarte mare.

Investiția în dublarea secției de cardiologie este de 1,5 milioane de euro și va fi finalizată în anul 2017.

Totodată, în primăvara anului viitor urmează să fie construit în curtea SJU Suceava Centrul de Diagnostic și Tratament Oncologic, investiție privată de 13 milioane de euro și va fi finalizată în patru luni.

„Această investiție este extrem de necesară pentru cei bolnavi de cancer. Diagnosticul acesta trist îl au în Suceava peste 10.100 de pacienți, iar Botoșani are circa 7.8000”, a spus Flutur.

El a menționat că tratamente au nevoie circa 1700 de pacienți și nu există capacitate, iar această investiție, doar pentru radioterapie, va asigura tratamente pentru circa 800 de pacienți anual.

„Salut această investiție pentru că este vorba și de dotări ultramoderne, RMN de 2 Tesla, foarte performante și PET/CT-uri”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a spus că va urmări ca toate investițiile să fie realizate potrivit graficelor.

El a mai adăugat că din 2009 și până în prezent la Spitalul Județean Suceava au fost făcute investiții de peste 25 de milioane de euro. (N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de