Manifestări organizate în municipiul Suceava de Ziua Bucovinei și de 1 Decembrie. În acest an, parada militară de Ziua Națională va fi fără tehnica Armatei


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că programul manifestărilor de Ziua Bucovinei, 28 noiembrie, va începe cu o ședință specială a Consiliului Județean Suceava în care Iancu Flondor și Ion Nistor, vor fi declarați cetățeni de onoare post-mortem ai județului Suceava.

defilare 1 decembrie (30)

Potrivit lui Flutur, în cadrul ședinței CJ Suceava de Ziua Bucovinei va evoca momentul unirii.

El a spus că nepoți și strănepoți ai lui Iancu Flondor și  Ion Nistor, vor primi diplomele de cetățeni de onoare post-mortem ai județului.

În  cursul după amiezii, pe esplanada din centrul municipiului Suceava va fi organizat un spectacol, iar seara va fi ianugurat iluminatul special de sărbători în municipiu.

Flutur a spus că de 1 Decembrie, va fi organizată o ceremonie în fața Palatului Administrativ și o paradă care pornește de pe esplanada din zona centrală la care se va prezenta tehnică a ISU și a unor instituții ale MAI.

El a menționat că la parada de 1 Decembrie din acest an nu va fi folosită tehnică a MApN ca urmare a unui ordin al ministrului Apărării.

Ulterior, în cursul după amiezii, va fi Ansamblul „Ciprian Porumbescu” va prezenta un spectacol special.

 

 


Intră acum și în grupul de